avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cercetare disciplinara

La firma la care lucrez avem un angajat care a semnat de primire echipament de protectie, de asemenea a semnat ca este obligat sa poarte echipamentul.
In repetate randuri nu a purtat ecjipamentul, iar seful direct l-a vazut si l-a scos afara din unitate. mentionez ca firma este una de constructii, iar salariatul era pe santier, lucra.

Drept urmare, i s-a facut o notificare de a veni a doua zi la lucru pentru a i se face cercetare discplinara. Aceasta a luat la cunostinta in scris acest fapt.

Am format o comisie din 3 persoane, i s-a facut cercetarea si s-a intocmit un proces verbal prin care reiese faptele sale.

De asemenea acesta a dat o declaratie pentru faptul ca nu a purtat echipamentul in ziua in care a fost prins.

Acuma ce urmeaza?
Ce sanctiuni ii putem aplica? Trebuie inregistrat ceva la ITM?

Putem sa-l dam afara? Seful cam asta ar dori, deoarece am mai avut cazuri de accidentare din cauza ca nu a purtat echipamentul.

Mentionez ca acest angata de 2 zile nu a mai venti la lucru de cand a fost cercetarea
Cel mai recent răspuns: Dinush , utilizator 11:48, 23 August 2010
Ok. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Dinush Dinush Un salariat a plecat in data de 8 dec de la lucru pe motiv ca a fost trimis acasa de seful ierarhic, dar nu a primit nimic in scris si nici nu are martori. A ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Miha2018 Miha2018 Buna ziua! Ma adresez cu urmatoarea speta. Pentru un salariat care lipseste nemotivat seful direct intocmeste un referat in baza caruia se demareaza ... (vezi toată discuția)
Mai multe sanctiuni disciplinare aceluiasi salariat pt acceasi fapta in cursul aceleiasi luni. ContSters159316 ContSters159316 Am un salariat care saptamanl savarseste aceeasi fapta, totul a aincaput cu un avertisment, apoi santiune 5 % pe luna in curs, acum vad ca saptamanl primesc ... (vezi toată discuția)