avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... oug 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

oug 50/2010

Am primit ieri, 19-08-2010, un sms de la BRD prin care sunt rugat sa merg sa semnez actul aditional la contractul pe care il am la ei. Stiu ca bancile au la dispozitie 90 de zile sa se conformeze acestei ordonante dar si clientii au tot 90 de zile in care sa rezolve aceasta problema. In fine... sun astazi 20-08-2010 la ei sa ii rog daca pot sa imi trimita pe email acel act aditional sa il pot citi si eu in liniste si eventual sa merg la un avocat sau la cineva sa il analizeze. Ei bine mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil iar in acel act aditional este vorba doar de comisionul de plata anticipata si nimic mai mult. Cand ti se spune asa ceva.. sigur este ceva mai mult la acest document. Deci as dori sa stiu daca am dreptul sau nu sa pot merge cu acel document la un expert care sa imi spuna ce neregularitati sunt in el? Si de ce sunt anuntat cu o luna inainte? Daca eram acum in concediu timp de o luna plecat din tara ce faceam? Acceptam tacit aceasta modificare.
Cel mai recent răspuns: armataa , utilizator 22:12, 23 August 2010
Pai bine.. normal si eu vreau sa ma ma gandesc, dar as vrea sa cer si parerea cuiva care cunoaste aceste lucruri. Eu pot sa citesc dar asta nu inseamna ca inteleg si imi dau seama de toata capcanele pe care le baga in acel act. Din cauza asta vreau sa pot lua actul sa il studiez linistit acasa cu o persoana care ma poate sfatui ce si cum. Acum ce fac... pentru un act aditional ma duc la banca cu toti cei pe care ii cunosc si au habar de aceste chichite ca sa studiem toti acea hartie? Iar ANPC-ul dupa ce am avut o discutie si cu ei... nu stiu ce sa faca in aceasta privinta. Ridica din umeri. Avand in vedere ca este vorba de un act aditional la contract ar trebui sa imi fie pus la dispozitie sa il citesc sa il inteleg iar in acel termen sa il dau semnat sau.. nu cu obiectiunile de rigoare. Pana acum nici o firma cu care am lucrat si am avut contracte nu mi-a zis ca nu imi poate pune la dispozitie contractul sa il pot studia. Nici macar cand a fost vorba de a accesa fonduri europene. Eu unul nu vad decat o incapatanare a bancii de a pune la dispotia clientului documentele necesare si prin aceasta o fortare. Daca este sa fie confidential si sa nu doreasca sa zicem sa il fac public... de ce nu vin ei la mine cu actul acela? In plus ei au nevoie de banii mei, nu eu de ai lor....

Art. 95
(1) Pentru contractele aflate in curs de derulare, creditorii au obligatia ca, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, sa asigure conformitatea contractului cu dispozitiile prezentei ordonante de urgenta.
(2) Modificarea contractelor aflate in derulare se va face prin acte aditionale in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(3) Creditorul trebuie sa poata face dovada ca a depus toate diligentele pentru informarea consumatorului cu privire la semnarea actelor aditionale.
(4) Se interzice introducerea in actele aditionale a altor prevederi decat cele din prezenta ordonanta de urgenta.
Introducerea in actele aditionale a oricaror altor prevederi decat cele impuse de prezenta ordonanta de urgenta sunt considerate nule de drept.
(5) Nesemnarea de catre consumator a actelor aditionale prevazute la alin. (2) este considerata acceptare tacita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
eu_83, utilizator
@bobman

interventie moderator

Va rog frumos, stergeti din mesajul dvs. denumirea societatii bancare implicate in discutie.
Multumesc.
Solicitati Bancii, in temeiul art. 95, alin.3 din OG 50/2010, sa va puna la dispozitite actul aditional care se solicita a fi semnat. Solicitarea se va face in scris si se va mentiona un termen scurt pentru raspuns. In functie de raspuns, urmeaza sa actionati .....

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Contract Credit:
Comisioane:[...] comision lunar de gestionare a creditului, la data prezentei:[...]


OUG 50:
Art. 36
Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensatie in cazul rambursarii anticipate, costuri aferente asigurarilor, dupa caz, penalitati, precum si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.

Comisionul lunar de gestiune a creditului = comision administrare credit? Am vreo sansa sa scap de el(legal si evenutal practic), sau trebuie sa il duc mai departe?
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
armataa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este valabil, in anumite conditii, un act aditional nesemnat de parti? burdy_1 burdy_1 Art. 95 alin. (5) din OUG 51/2010 a prevazut ca \\"Nesemnarea de catre consumator a actelor aditionale prevazute la alin. (2) este considerata acceptare ... (vezi toată discuția)
O.u.g. 50/2010 bazilica2003 bazilica2003 Va salut, Am fost instiintat prin sms de catre banca la care am luat un credit auto (***-**) ca sa ma prezint sa semnez un act aditional in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Convențiile de credit în condițiile oug 50/2010, actul adițional și legea 288/2010 tm_natalia tm_natalia Bună ziua! Am un credit ipotecar accesat în 2007. Conform OUG 50/2010 ar fi trebuit să fiu chemată la bancă să semnez un act adițional care să ... (vezi toată discuția)