avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda primita prin posta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda primita prin posta

In data de 22.07.2010 eram in zona plaja Corbu.
Masina era parcata pe marginea drumului la fel ca si celelalte zeci de masini si rulote, la mare distanta de malul marii.
A venit un control de la GNM insotita de jandarmi si ne-a legitimat notand datele personale intr-o agenda, spunand ca nu avem voie sa stam acolo.
Nu sa facut nici un fel de masuratoare care sa arate daca era masina la mai putin de 100 m de malul marii.
Am spus ca nu am incalcat nici un indicator, bariera sau panou de avertizare.
Nu exista in toata zona nici un panou cu harta care sa spuna ca acea zona apartine rezervatiei naturale Delta Dunarii.
Ba din contra exista cel putin 5 indicatoare spre plaja Corbu, spre terasa pescarus, spre cherhana, pensiuni, terenuri de tenis, si campare.
A doua zi dimineata totusi am strans si am plecat spre munte.
La intoarcerea din concediu pe 10.08.2010, am primit o recomandata prin posta in care am gasit un P.V. cu o amenda de 500 ron pentru ca a fost gasit stationand masina pe plaja Corbu din cadrul Rezervatiei biosferei Delta Dunarii.
Acest P.V. are date de 22.07.2010, dar nu a fost intocmit in prezenta noastra si nici nu am avut habar de el pana nu l-am primit prin posta dupa doua saptamani. Totusi pe el scrie ca am refuzat sa semnam si jos confirma un martor mincinos acest lucru.
In data de 18.08.2010, am facut Plangere la Judecatoria Constanta si acum astept sa fiu citat.
Mentionez inca odata ca nu am stiut ca se va intocmi acel PV si nu a fost intocmit in prezenta mea, deci nu am refuzat sa semnez.
Martorul care semneaza jos si confirma ca el a fost acolo si a vazut ca nu am vrut sa semnez, este un martor mincinos si trebuie sa raspunda pentru asta.
Nu am incalcat nici un indicator sau bariare pentru ca nici nu exista asa ceva.
Sanctiunea nu a fost data pe o lege a rezervatiei si biosferei ci pe OUG 202/2002 art 77 alin3, lit. b
Nu stiu cum as putea posta o poza cu PV pt a fi cat mai concret in ce am relatat.
As dori un sfat competent, pt. a sti ce e de facut si cum trebuie sa ma apar.
Multumesc,
Costin C
remier55@yahoo.com
tel 0725.215.224


Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
remier, utilizator
Cel mai recent răspuns: remier , utilizator 22:49, 21 August 2010
Solicitati administrarea probelor cu martori si planse foto; faceti fotografii la locul faptei; solicitati audierea martorului asistent , respectiv a celui care a semnat procesul-verbal. succes
avocat Cristina Popescu
Plangerea si poze am trimis in plic la Judecatoria Constanta prin posta cu confirmare de primire.
Acum astept citatia, poze si filmuletze avem destule si eu si ceilalti care au fost de fata, insa nu stiu cati vor fi dispusi sa fie prezenti la primul termen ca martori.
Sunt sute de persoane amendate, insa nu ne cunoastem toti si nu stiu cand vor fi citati ceilalti.
Daca doriti sa ne asistati pastram legatura.
Cu stima,
Costin C

In conformitate cu decizia cEDO pronuntatat in cazul Anghel vs Romania, sarcina probei incumba agentului constatator. Prin urmare, cereti instantei de judecata sa puna in vedere agentului constataor sa depuna la dosarul cauzei probe care sa dovedeasca veridicitatea celor mentionate in procesul verbal. Si solicitati si audierea respectivului martor. Iar prin intrebarile pe care i le puneti in fata instantei, incercati sa dovediti ca el nu a fost acolo cand s-au luat datele dvs.
Eu nu stiu efectiv daca martorul mincinos a fost acolo in grupul de persoane adunate cand a venit controlul cand am fost legitimat pe plaja, pentru ca nu il cunosc.
Asta se poate vedea doar la o confruntare pentru ca am poze cu cei care au fost de fata.
Ceea ce ar trebui dovedit este ca P.V.s-a intocmit ulterior in lipsa mea, si martorul minte ca eu am refuzat sa semnez....asta daca are vreo relevanta pentru a anula PV.
Amenda e data pe OUG 202/2002 ( ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ privind gospodărirea integrată a zonei costiere ) art.77, alin. 3 lit b, care nu are nici o legatura cu motivatia : A fost gasit stationand cu auto....pe plaja Corbu din cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Legea biosferei este 82/1993.
Nu s-au facut masuratori la ce distanta era drumul pe marginea caruia era parcata masina fata de malul marii, oricum erau mai mult de 100 m, dar si asta ar fi fost relevant daca amenda ar fi fost data pe HCL Corbu pentru care exista singurul panou de avertizare pe o raza de cel putin 7 Km.
Notiune de "plaja" e generica si nu se specifica nicaieri pana unde tine, ce latime sau ce lungime are.
Mentionez ca de la drumul national si pana la plaja, (aprox 7 km) cat si in toata zona plajei nu exista nici o bariera, panou cu harta sau panou de avertizare care sa indice ca acel spatiu apartine Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si e interzisa stationarea sau camparea.
In schimb exista cel putin 5 panouri care ademenesc turistii spre plaja, spre terasa Pescarus, spre cherhana, spre camping si terenuri de tenis.
Mai mentionez ca celor de la garda de mediu le-am cerut sa imi arate Ordinul de serviciu in baza caruia efectueaza acel control si nu au putut prezenta decat o legitimatie ca sunt angajati la GNM. comisariatul RBDD Tulcea.

Articole aparute in ziarul TELEGRAF pe tema plajei Corbu:

[ link extern ]

[ link extern ]




Important pentru mine este sfatul unui avocat care imi poate spune care sunt motivele juridice temeinice pe care se poate cere nulitatea sau anularea P. V.si a amenzii.
Imi pare rau ca nu pot posta pe acest site scan si poze.
Daca este un avocat interesat sa preia cazul ( ar fi bine sa fie din Constanta) pot lasa adresa de mail remier55@yahoo.com si tel. 0725.215.224
Multumesc,
Costin Comardicea
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
remier, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda prin posta mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am primit o amenda prin posta, recomandata cu confirmare de primire,in valoare de 1400 lei, pentru ca acum o luna am fost surprinsa de garda de ... (vezi toată discuția)
Am primit o amenda, dar la fisc este alta (deja s-a emis somatia de executare) dantetris dantetris In zilele de 28 si 29 iulie 2010 am fost avertizat de catre Garda Nationala de Mediu, Comisariatul Regional Galati, pentru ca am campat si am intrat cu masina ... (vezi toată discuția)
Contestatie oprire interzisa/exces de zel. Cireasha Cireasha Buna ziua! Sunt un utilizator nou , am gasit foarte multe informatii importante dar cazul meu nu am gasit. In ce conditii instanta valideaza si imi poate da ... (vezi toată discuția)