avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Disciplina in constructii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Disciplina in constructii

In 1990 am construit o locuinta fara autorizatie, am castigat procesul si asi vrea sau stiu daca exista posibilitatea de a obtine un act care sa tina loc de autorizatie de constructie.
Ce forme de atac se folosesc in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: irina cristiana , utilizator 13:13, 23 August 2010
Pentru a avea deplina proprietate asupra imobilului construit, acest trebuie intabulat.
Printre alte acte, in vederea intabularii aveti nevoie si de ...AUTORIZAŢIE DE CONSTRUCŢIE.
O hotarare judectoreasca, nu poate tine loc autorizatiei de constructie pentru simplul modiv ca o hot. judectoreasca nu are si plan de situatie precum si celelate acte care sunt necesare obtinerii autorizatiei.

Deci, obtineti autorizatia...
Art 56 din ordinul 1430/2005 -intrarea in legalitate

(3) In situatia in care constructia realizata fara autorizatie de construire intruneste conditiile urbanistice de integrare in cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire in vederea intrarii in legalitate, in coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai in baza concluziilor unui referat de expertiza tehnica pentru cerinta esentiala de calitate "rezistenta
mecanica si stabilitate" privind starea structurii de rezistenta in stadiul fizic in care se afla constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu".

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare mansarda camelusa camelusa Buna ziua, Am construit o mansarda deasupra apartamentului in care locuim. S-a facut receptia la terminarea lucrarilor. As dori sa stiu care sunt urmatorii ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa bogsmc bogsmc Buna ziua, Am dobandit o casa printr-un act de adjudecare.Casa a fost construita fara autorizatie de constructie si din acest motiv nu mai pot face ... (vezi toată discuția)
Renovare si extindere magazin fara autorizatie de constructie cristian86 cristian86 Am facut un credit si am inchiriat un magazin darapanat care avea cam 9mp. Pe acesta l-am renovat corespunzator si l-am extins cu cativa metri ... (vezi toată discuția)