avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare mansarda
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare mansarda

Buna ziua,

Am construit o mansarda deasupra apartamentului in care locuim. S-a facut receptia la terminarea lucrarilor. As dori sa stiu care sunt urmatorii pasi de urmat in vederea intabularii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 00:04, 6 Ianuarie 2012
Care este regimul juridic al terenului, în baza cărui act s-a construit mansarda pe plafonul blocului, faceţi precizări pentru răspuns cât de cât precis.
În situatia în care constructia realizata fara autorizatie de construire întruneste conditiile urbanistice de integrare în cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire în vederea intrarii în legalitate, în coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai în baza concluziilor unui referat de expertiza tehnica pentru cerinta esentiala de calitate "rezistenta mecanica si stabilitate" privind starea structurii de rezistenta în stadiul fizic în care se afla constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu", numai dupa emiterea Acordului de mediu, în conditiile legii.
Daca exista tote documentele si avizele efectuarii constructiei si receptia ascesteia, va puteti adresa OCPI in vedrea notarii constructiei in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disciplina in constructii Demetrescu bogdan Demetrescu bogdan In 1990 am construit o locuinta fara autorizatie, am castigat procesul si asi vrea sau stiu daca exista posibilitatea de a obtine un act care sa tina loc de ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua poparoxy poparoxy Este adevarat ca o constructie noua se poate intabula din oficiu in 5 ani daca locatarii fac dovada locuirii in spatiul respectiv? (vezi toată discuția)
Intabulare casa bogsmc bogsmc Buna ziua, Am dobandit o casa printr-un act de adjudecare.Casa a fost construita fara autorizatie de constructie si din acest motiv nu mai pot face ... (vezi toată discuția)