avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donare

salutari tuturor problema mea este urmatoaoarea:acum cativa ani eram plecat din tara si nu puteam reveni decat dupa un anumit timp. i-mi doream sa cumpar un teren si in timp ce eram plecat,a iesit la vanzare acest teren .asa ca am rugat-o pe mama mea sa-l cumpere pe numele sau. acum as dori sa-l trec pe numele meu si as dori sa aflu care mod e cel mai bun si ieftin: o donatie din partea mamei sau un act vanzare-cumparare. care ar fi pasii de urmat,durata si costul aproximative.va multumesc mult. sanatate tuturor
Cel mai recent răspuns: chiojdean , utilizator 23:11, 23 August 2010
Costurile sunt cam la fel.
Mai bun, in ce sens? de ex. daca va doneaza si mai aveti frati, dupa decesul mamei pot ataca actul si culege rezerva succesorala, teoretic bunul e al mamei.
Mama va poate face un contract de intretinere (asa numitul contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere). Adica mama va transmite dreptul de proprietate asupra terenului, iar dvs, va obligati sa-i prestati intretinere in natura (medicamante, alimente, etc) pana la sfarsitul vietii ei. Partile vor aprecia valoarea intretinerii, iar notarul va taxa la aceasta valoare si nu la cea a terenului. Terenul trebuie sa fie deja intabulat la data cand veti face acest act.Un asemenea contract e mai greu de atacat daca mai aveti alti frati.;)
O alta varianta ar fi actiunea in declararea simulatiei prin interpunere de persoane. Ar trebui sa contactati un avocat pentru o asemenea actiune.#-o
~ Conținut șters la cerere ~
Un act de vinzare cumparare va va feri de probleme ulterior.
jurist Clement a scris:

Daca l-a cumparat sa vi-l vanda dv cu 1 leu!...


Asta e clar donatie, poate fi atacat lejer de alti mostenitori rezervatari.

@chiojdean
Dati-ne mai multe date. Care sunt mostenitorii mamei, e casatorita, are alti copii?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! act de moștenire menționez că tatăl meu a decedat ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Act de moștenire Menționez că tatăl meu a decedat în urma cu 9 ani ,nu am făcut cu mama mea dezbaterea moștenirii după tata. Mama vrea ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietăți de la părinți la unul dintre copii angelik_tasia angelik_tasia Se da următorul caz: o familie cu un \\"copil\\" unde mama mai are doi copii din alta căsătorie. \\"Copilul\\" are un serviciu în străinătate și ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)