avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Debutant, treapta de salarizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Debutant, treapta de salarizare

buna ziua , sunt angajata in cadrul Primariei din 15.07.2009 , ca referent debutant , ce pasi trebuie urmati pt a fi trecuta pe o alta treapta de salarizare ?
Mentionez ca sunt studenta in anul II la facultatea de drept , specializare - administratie publica . sunt secretara primarului .va rog sa ma lamuriti . aaa si am un salariu de 600 RON .
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:03, 26 August 2010
Fiind incadrata pe o functie publica clasa III (studii medii) debutant, la 6 luni de la numirea in functie trebuia organizat examenul de definitivare, in conditiile HG 611/2008. Secretarul UAT/inspectorul de resurse umane trebuie sa se ocupe de aceasta problema.
Multumesc frumos pentru ajutor
h.g. nr.611/2008
"ART. 87
(1) Evaluarea activităţii funcţionarului public debutant constă în aprecierea nivelului cunoştinţelor teoretice şi a deprinderilor practice dobândite, necesare îndeplinirii atribuţiilor aferente unei funcţii publice, a cunoaşterii specificului activităţii autorităţii sau instituţiei publice şi a exigenţelor administraţiei publice.
(2) Evaluarea activităţii funcţionarilor publici debutanţi se face pe baza:
a) raportului de stagiu întocmit de funcţionarul public debutant;
b) referatului întocmit de îndrumător;
c) interviului de evaluare cu funcţionarul public debutant.
ART. 101
(1) Funcţionarii publici debutanţi care au obţinut la evaluarea activităţii calificativul "corespunzător" vor fi numiţi, prin transformarea postului, funcţionari publici definitivi într-o funcţie publică de execuţie din clasa corespunzătoare studiilor absolvite, în gradul profesional "asistent", la data expirării termenului prevăzut la art. 98 alin. (1) sau, în situaţia în care, în condiţiile art. 98 alin. (2), funcţionarul public debutant care a obţinut calificativul "necorespunzător" formulează o contestaţie, la data rezolvării favorabile a acesteia.
(2) În situaţia în care funcţionarii publici debutanţi au obţinut la evaluarea activităţii calificativul "necorespunzător", conducătorul autorităţii sau instituţiei publice va dispune prin act administrativ eliberarea din funcţie, în condiţiile legii."
@Kyandra - cand spui examen, te referi la interviul ala? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data numirii unui debutant in asistent Cristinabv Cristinabv La 01.06.2014 un functionar public a fost numit consilier debutant. Dupa perioada de stagiu de 12 luni si parcurgerea procedurii prevazute de HG 611/2008 in ce ... (vezi toată discuția)
Referent debutant - cum voi fi reincadrata? klaudia772001 klaudia772001 In 01.04.2007 am fost numita prin concurs referent de specialitate debutant avand studii SSD. În 09.07.2007 am plecat in concediu de crestere a copilului pana ... (vezi toată discuția)
Functionar public cetateanuly cetateanuly Sunt angajat ca referent cu toate ca am studii superioare terminate inaintea angajarii Am acceptat acest post pentru ca doar posturile de referent erau ... (vezi toată discuția)