avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cod caen pentru comert cu termopan si altele
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cod caen pentru comert cu termopan si altele

Trebuie sa deschid o societate comerciala care urmeaza sa faca comert cu ridicata (numai pe facturi, cu persoane juridice) cu materiale de constructii, in special elemente tip termopan, dar si cu alimente, bauturi, tutun. Ma intereseaza ce cod caen ar fi potrivit pentru cod principal si daca mai trebuie aduse si alte acte si indeplinite alte conditii in afara de cele generale pentru a putea autoriza aceste activitati la orc. De asemenea, trebuie anumite conditii pentru a autoriza activitati de constructii? Costa ceva in plus autorizarea mai multor coduri caen? Asociatii vor trece multe coduri pe actul constitutiv, insa doresc sa isi autorizeze deocamdata numai comert cu astfel de materiale de constructii, bauturi, alimente, tutun, precum si activitati de constructii, in afara sediului social, la sediul social urmand a se desfasura numai activitati de birou. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: plummy , utilizator 10:39, 20 Octombrie 2007
Pai poti incerca 5139, pt comert cu ridicata, 5153 mat. de constructii; dar nu inteleg cum nu fac ac. activitate? nici la sediu nici la vreun punct de lucru?:( ci la terti? ca atunci, dupa parerea mea e vorba de intermedieri; comert cu ridicata presupune depozit!
Dpdv logic ar fi intermedieri, pentru ca au gasit un furnizor strain si cauta clienti si vor sa cumpere produsele, in principiu, numai dupa ce au stabilit cu clientul o comanda. Odata ce au gasit clientul cumpara respectivele produse si le vand clientului cu adaosul lor. Deci propriu-zis nu ar avea nevoie e depozit, dar legal cred ca da. Dar juridic vorbind avem de-a face cu comert, pentru ca ei vor sa cumpere produsele si ulterior sa le vanda, daca ar fi vorba de intermedieri cred ca ei ar face doar legatura intre vanzator si client pentru un comision si produsele nu ar trece in proprietatea firmei lor.
Deci in cazul asta cred ar trebui sa autorizam depozitari la sediul fimei (este vorba de o casa cu teren, nu apartament), iar diversele tipuri de comert in afara sediului si a punctelor de lucru, respectiv pe teren. Din ce am inteles, pentru depozitari nu este nevoie de alte acte, banuiesc ca pe contractul de comodat ar trebui sa fie specificate cel putin 2 incaperi pentru sediul firmei (una pentru activitatile de birou si una pentru depozit). Asa este? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 4522, 5119 5134, 5135, 5147, 5152, 5153 plummy plummy Trebuie ceva acte speciale, taxe, pentru autorizarea in afara sediului social si puntelor de lucru a codurilor 4522 (lucrari de invelitori, sarpante si terase ... (vezi toată discuția)
Modificare cod caen + cesiune parti sociale diziy diziy Buna seara Sunt asociat intr-o societate impreuna cu doua alte persoane. Acestea urmeaza sa iasa din firma si eu, ca asociat unic, vreau sa modific codul ... (vezi toată discuția)
Cod caen distributie produse alimentare alyona alyona Buna ziua, care ar fi codul CAEN pt. distributia produselor alimentare? 4617 - Intermedieri In comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun? Alegerea ... (vezi toată discuția)