avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume minor

pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii schimb numele fetitei mele in varsta de 3 ani tinand cont ca el nu contribuie cu nimic la cresterea fetitei , pur si simplu nu il intereseaza , nici macar nu o viziteaza.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alyna mihai , utilizator 11:51, 30 August 2010
Potrivit art. 7 din OG nr. 41/2003, pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de tutore. Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotari autoritatea tutelara. Cand cererea de schimbare a numelui minorului este facuta de catre unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica. Acordul nu este necesar in cazul in care celalalt parinte este pus sub interdictie ori este declarat judecatoreste disparut sau decazut din drepturile parintesti. In cazul in care minorul a implinit varsta de 14 ani, cererea va fi semnata si de acesta. Pentru persoana pusa sub interdictie, cererea de schimbare a numelui se face de catre tutore, cu incuviintarea autoritatii tutelare. In cazul in care parintii copilului sunt decedati, necunoscuti, pusi sub interdictie, declarati judecatoreste morti ori disparuti sau decazuti din drepturile parintesti si nu a fost instituita tutela, in cazul in care copilul a fost declarat abandonat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, precum si in cazul in care instanta judecatoreasca nu a hotarat incredintarea copilului unei familii sau unei persoane, in conditiile legii, cererea de schimbare a numelui minorului se face de catre serviciul public specializat pentru protectia copilului din subordinea consiliului judetean ori, dupa caz, a consiliului local, al sectorului municipiului Bucuresti.

Schimbarea numelui de familie al minorului se poate cere o data cu schimbarea numelui de familie al parintilor sau separat, pentru motive temeinice. Schimbarea prenumelui minorului se poate cere oricand.
aveti nevoie de acordul tatalui pt asta. dvs vreti ca copilul sa nu mai poarte numele tatalui dar vreti sa va asigurati ca va plati pensia in continuare. e moral?
fetita ramane pe numele tatlui pana l la majorat cand poate decide daca isi schimba numele sau nu.
da pt ca in doi ani de zile nu ia platit decat 100 euro si conform sentintei care este definitiva si irevocabila nu are drept nici la vizita minorei .are doar obligatia de a ii plati PA si cheltuielile de judecata.
si mai mult ca timp de 2 ani de zile nici nu a incercat macar sa o vada , doar ce a vazuto prin internet si asta prin bunavointa mea, ca in rest nu il intereseaza , si atunci ma intreb ce rost mai are sa ii poarte numele daca pur si simplu nu il intereseaza?

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare amitza_andreea amitza_andreea Buna ziua!am revenit cu o mica intrebare ina data de 28 sep 2012 judecatoria s-a pronuntat astfel \\"Solutie: Admite acţiunea formulată şi precizată de ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele copilului fara acordul tatalui? catyelena catyelena Am un baiat(4ani si 3luni) din o relatie (necasatoriti-copilul pe numele lui). Tatal nu ajuta la cresterea lui cu nimic de 3 ani si 8 luni. Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Schimb nume Florentina1421 Florentina1421 Am un băiat de 14 ani si sunt divorțat de 10 ani cu hotărârea judecătorească definitivă unde mi se încredințează copilul spre spre creștere și ... (vezi toată discuția)