avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rele tratamente aplicate minorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rele tratamente aplicate minorului

pentru aceasta infractiune, poate mama minorului sa depuna plangerea impotriva tatalui care il terorizeaza?

Art. 306 CP = Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de către orice persoană căreia minorul i-a fost încredinţat spre creştere şi educare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Infractiunea de rele tratamente aplicate minorului este savarsite cu intentie directa sau indirecta.

Elementul material al infractiunii este realizat prin actiuni sau inactiuni care pot avea marca, din punct de vedere emotional, copilul minor.

Asadar, latura obiectiva a infractiunii , prin prisma elementului material , nu este realizata numai prin acte obiective de agresivitate, de violenta.

Urmarea imediata a infractiunii este realizata in situatia in care minorul este afectat de conduita abuziva , continua , pe care tatal o are fata de acesta ( concretizata prin acte de tortura psihica , spre exemplu).

Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii minori karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am doi copii minori, de trei ani si jumatate, fetite gemene, si intr-un din zile, acum o perioada probabil cateva luni, fiind afara cu ele, una ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti luminita1982 luminita1982 buna ziua intrun proces de exercitarea autoritatii parintesti exclusiva am o fetita de 7 ani este posibil ca instanta sau eu sa cer sa fie audiata? tatal ei ... (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti dangelescu100 dangelescu100 Buna ziua, In cazul in care doi parinti nu sunt casatoriti, copilul este recunoscut de tata si-i poarta numele. Timp de 4 ani nu s-a interesat de copil sub ... (vezi toată discuția)