avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in perioada de proba

Buna, am lucrat cu contract la o firma care din pacate m-a concediat prin notificare dupa aprox. 25 zile, pe motiv de necorespundere profesionala (art.31). Acum stiu ca in perioada de proba firmele au acest drept dar recent am inteles de la cineva mai in tema ca aceasta notificare poate fi contestata in instanta in max. 1 luna, in special datorita faptului ca (printre altele) nu mi s-a facut fisa postului (respectivul mi-a spus ca am sanse bune din acest motiv), si oricum decizia lor a fost una ce mi s-a parut foarte subiectiva si abuziva, chit ca eram oficial in proba. Ce parere aveti, cunoasteti ceva cazuri similare? :">
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 19 Septembrie 2010
Cu cartea de munca s-ar putea rezolva asa..dar cu cim-ul si decizia de concediere? :(
carpenihil a scris:

Cu cartea de munca s-ar putea rezolva asa..dar cu cim-ul si decizia de concediere? :(


Cu c.i.m. si decizia de concediere daca nu vi le remite angajatorul , atunci singura solutie este actiunea in instanta, intrucat ITM-ul nu va mai poate pune la dispozitie copii de pe aceste acte.
Ma gandeam la asta, dar in aceste situatii as fi obligat eu dpv legal sa ma duc sa le ridic de la sediul firmei? Ca in scrisoarea primita se mentioneaza ca sunt invitat pana la finele saptamanii viitoare..
In conformitate cu disp.art.32 alin.3 C. muncii, Neinformarea salariatului anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca cu privire la perioada de proba, duce la decaderea angajatorului din dreptul de a verifica aptitudinile salariatului printr-o asemenea modalitate.

Prin urmare, este important de stiut daca in cuprinsul contractului individual de munca exista stipulata o clauza care se refera la perioada de proba ; in cazul in care acesta clauza este omisa, si nici in prealabil nu vi s-a adus la cunostinta ( informarea prealabila obligarie prev.de lege), atunci decizia este nelegala.

In cazul in care clauza exista, atunci nu aveti nicio sansa.
carpenihil a scris:

Ma gandeam la asta, dar in aceste situatii as fi obligat eu dpv legal sa ma duc sa le ridic de la sediul firmei? Ca in scrisoarea primita se mentioneaza ca sunt invitat pana la finele saptamanii viitoare..


Nu este o obligatie, ci este un drept al dvs de a intra in posesia acelor documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Incetare contract in per proba anca55 anca55 In perioada de proba cf art. 31, al 4, indice 1 CM spune ca \"Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim cf art 34 alin4 codul muncii ct.madalin ct.madalin Buna seara ! In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au bunavointa de a ajuta si de a raspunde intrebarilor noastre , ale utilizatorilor acestui ... (vezi toată discuția)