avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... abrevieri transport maritim CIF,
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

abrevieri transport maritim CIF,

buna ziua,
am importat marfa din China 950usd- plata in avans, transport 625, factura fiind CIF Bucuresti.
marfa a ajuns in portul Koper din Slovenia, ulterior transferata catre Romania-Baneasa, dar am avut supriza la avizare sa mi se imputa plata 582 euro THC/LCL desi pe B/L este specificat
LCL SERVICE CHARGE & DESTINATION CHARGE & D/O fee & cisf FOR ACCOUNT OF CONSIGNEE

FREIGHT PREPAID
place of delivery: Bucharest

va rog spuneti-mi de ce trebuie sa mai platesc acesti bani, deoarece nu gasesc explicatii
Cel mai recent răspuns: alinaemi , utilizator 23:46, 20 Iulie 2013
Buna ziua .
Acea suma suplimentara de 582 euro, este pentru ce parcurs de drum al marfii , pentru Koper-Bucuresti ,sau pentru altul ?
Marius Bote .
pe Factura emisa de catre Declarantul Vamal din Romania, dar la ordinele transportatorului este specificat taxe THC/LCL
~ Conținut șters la cerere ~
totusi important pentru mine ar fi fost daca as fi aflat ce inseamna mai exact THC/LCL, deoarece citind incoterms 2000 ar fi LCL- less than container load, iar THC- Terminal Handling Charges
dar speram sa fi gasint pe cineva care sa fi avut acest incident sau lucreaza in vama, transport sau cunoaste legislatia comerciala
Comisionarul in vama unde ati lucrat actele ce spune cu privire la aceasta problema, sau v-ati reprezentat singur la autoritatea vamala ?

Alte discuții în legătură

Import china oana_gheorghiu oana_gheorghiu Buna seara. Sunt la primul import din China si intampin cateva probleme. Valoare marfii pe factura este de 4235$, insa am primit un e-mail de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)
Clauze in contractu international ceciliuk ceciliuk sc x cu sediul in romania ,deruleaza o afacere foarte profitabila constand in exportul de apa minerala imbuteliata in irak.SC x are ca si singur client in irak ... (vezi toată discuția)