avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intimidare - distrugere - agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intimidare - distrugere - agresiune

Societatea comerciala pe care o administrez are cateva probleme.
As dori, daca poate cineva sa imi dea niste sfaturi.
Rog scuze pentru lunga relatare.
Ne confruntam cu un grup de persoane necivilizate
(nu vreau sa zic tzigani pentru a nu fi acuzat de discriminare) care ne cauzeaza probleme.
Intr-o seara un grup (dupa zgomotele scoase de acestia) a patruns pe holul spatiului comercial (intrarea se face printr-o usa metalica asigurata cu gratii intai intr-un hol larg, niste scari ai abia apoi in spatiul propriu-zis), au inchis si blocat usa de acces in spatiu pe dinafara, intai tinand-o fortat apoi introducand in gaicile unde introducem lacatul niste suruburi (mentionez ca usa este opaca si nu au putut fi vazuti, cu exceptia unuia singur care a inchis usa si care s-a asigurat ca nu este nimeni in imediata apropiere) si au smuls din perete casuta postala, au produs un vacarm de tipete si injuraturi, au lovit si degradat usa ce inchide in exterior spatiul (se intra intai intr-un hol apoi in spatiu).
Am solicitat Politia. Politia a venit in aproximativ 15-20 minute, initial nu au venit in spatiu ci ne-am dus noi la masina unde am relatat faptele timp in care a venit cu mult tupeu si respectivul grup de persoane sustinand ca ei vin din cu totul alta parte si noi spunem minciuni. Nimeni nu a fost legitimat desi noi i-am acuzat din capul locului. In cele din urma echipajul a urcat sus, erau 2 politisti foarte tineri, aproximativ 20 de ani, care au relatat prin statie intamplarea la centru si si-au exprimat opinia ca ar trebui sa pastram cutia postala smulsa si distrusa pentru poze, amprente etc.
A doua zi ne-am prezentat la Politie pentru a formula plangere penala. Singurul aspect care mi-a sarit in ochi este insistenta politaiului de a spune in declaratie ca echipajul a sosit cu promptitudine si imediat la fata locului. Pe de alta parte nu am putut spune cine sunt autorii indicati (adica date, nume etc), desi i-am aratat echipajului si au fost acolo, ramanand tot ca politia sa-i identifice - si as completa eu daca poate si daca vrea.
De atunci (o saptamana) nu s-a mai intamplat nimic (din partea politiei). Sunt extrem de curios cum intentioneaza politia sa instrumenteze acest caz din moment ce nu s-a intreprins nici un demers (nici poze, nici probe, nici declaratii, nici chestionarea celor pe care noi i-am indicat care vazand ca sunt intangibili au prins curaj).
In ritmul acesta tare mi se pare ca va parea un denunt calomnios pentru ca politia va gasi respectivele persoane nevinovate ca lacrima si noi acuzatori mincinosi. Respectivele persoane sunt cunoscute in comunitate drept hoti de buzunare, telefoane mobile etc. Nu vreau sa ma hazardez insa banui ca unii politisti au de castigat in urma activitatii lor.
Politia nu a facut nimic insa ei da. Vazand ca nu se intampla nimic actiunile grupului de puslamale a crescut in agresivitate. Astfel de atunci doua ori ne-au incuiat inauntru cu lacat in spatiul comercial (am taiat lacatele, le pastram si am relatat faptul politiei).
Apoi ni s-a furat cu totul grilajul metalic ce asigura intrarea in holul spatiului comercial. Acest furt (insotit de blocarea cu lacat a usii) a facut obiectul unei alte plangeri inregistrate de aceasta data drept fapta cu autori necunoscuti.
In timpul noptii peretii de afara au fost umpluti de diverse mesaje scrise cu spray de vopsea. Astazi un tzigan a intrat pe hol si a scris ceva mare pe peretii holului. Am alergat dupa el insa nu l-am putut prinde.
In ritmul in care evolueaza lucrurile pot intui ca in curand se va trece la agresiune fizica impotriva noastra.
Oare atunci politia se va implica?
Ce as vrea sa relatez din discutia cu politaii avuta la depunerea plangerilor: am fost informati ca in conformitate cu legea pazei trebuie sa ne asiguram bunurile si ca suntem pasibili de amenda pentru ca nu indeplinim aceste conditii. Ni s-a indicat ferm sa ne angajam personal de paza. Rezultatele economice nu ne permit si nici situatia dipa 8 ani de cand functionam in aceasta locatie nu reclama o astfel de necesitate. Pentru un grup de derbedei identificati impotriva carora nu se face nimic tot noi putem fi sanctionati?
Ce as dori sa intreb:
1. cum sa actionam.
2. il cunoastem si l-am vazut (3 persoane) pe cel care astazi ne-a scris cu vopsea pe pereti insa nu avem datele lui. cum ne putem indrepta impotriva lui atata timp cat nu-l putem identifica? ce fapta a comis? ar trebui sa ne adresam pe cale civila pentru ca politia nu se implica? sau ar trebui sa depunem o a treia plangere penala, acuzand ce infractiune?
Multumesc foarte mult pentru rabdare si pentru orice sugestie.
Deja ne-am instalat sistem video insa trebuie sa mai montam cateva camere pentru a cuprinde toate colturile. Am mari dubii privind utilitatea inregistrarii atat timp cat nu suntem sprijiniti.
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 20:03, 18 Martie 2008
hehe asa e Gabriela....tare :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva spatiu comun Izabelll Izabelll Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: asociatie de proprietari, un hol comun (ce apartine de 2 proprietari) ocupat abuziv de cativa ani ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator DeliaSandor DeliaSandor buna seara ma confrunt cu mai multe probleme legate de administratorul blocului in care locuiesc si anume : 1.mi-a distrus lacatul de la boxa de 2 ori.prima ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinu! Andrey23 Andrey23 Buna ziua, acum 2,3 ani am cumparat un spatiu comercial de la o firma, am facut toate actele numai ca nu am facut masuratori pentru spatiu daca am metri ... (vezi toată discuția)