avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime in functia de secretar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime in functia de secretar

Vechimea in functia de secretar al unitatii administrativ teritoriale este luata in considerare la concursul organizat de CSM pentru a accede in magistratura
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 26 Septembrie 2010
s_mari a scris:

Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor
Art. 33. [{*}] (1) Pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (2), foştii judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, personalul de probaţiune cu studii superioare juridice, ofiţerii de poliţie judiciară .......

din ce stiu enumerarea e limitativa si se pare ca secretarii uat nu se incadreaza in acest text al legii :(

legea nr. 215/2001
"ART. 116
(1) Fiecare unitate administrativ-teritorială şi subdiviziune administrativ-teritorială a municipiilor are un secretar salarizat din bugetul local. Secretarul comunei, oraşului, municipiului, judeţului şi al subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor este funcţionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative. Secretarul se bucură de stabilitate în funcţie.
(1^1) Perioada în care persoana cu studii superioare juridice ocupă funcţia de secretar, precum şi funcţii de conducere din aparatul propriu de specialitate al unităţii administrativ-teritoriale/subdiviziunii administrativ-teritoriale constituie vechime în specialitate.":)
[ link extern ]

Extras din decizie:
În ceea ce priveşte vechimea în specialitate invocată de către
c ontes ta to r, Sectia constată că Legea nr. 131/2008 a modificat Legea
nr. 215/2001 îr: sensul că "Perioada în care persoana cu studii
superioare juridice ocupă funclia de secretar, precum şi funclii de
conducere din aparatul propriu de specialitate al unită􀁆 administrativteritoriale/
subdiviziunii administrativ-teritoriale constituie vechime în
specialitate" .
Faţă de aceste aspecte Secţia apreciază că prevederile legale, invocate de
către contestator, se referă Ia recunoaşterea vechimii in specialitatea inscrisă in
cartea de muncă, întrucât în actul normativ menţionat nu se precizează că se
are în vedere specialitatea dobândită in urma studiilor, ci doar că aceasta
constituie vechime in specialitate. În consecinţă, perioada cât contestatorul a
ocupat funcţia de secretar al Primăriei comunei l1iIcov constituie vechime in
funcţia menţionată in carnetul de muncă şi care nu este inclusă in dispoziţiile
art. 33 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 republicată cu modificările şi
completările ulterioare.
@mihaicalinescu2005

Nu m-ati convins. :) Nu am acum rabdare si este si prea tarziu ca sa citesc Hotararea CSM, dar vechimea in specialitate la care face referire Legea nr. 215/2001 are legatura cu functia publica, nu cu vechimea in specialitatea studiilor. Nu cred ca vechimea in specialitate la care face referire art. 116 din Legea nr. 115/2001 are legatura cea la care face referire art. 33 din Legea nr. 303/2004.

Dar, sigur, este posibil sa ma insel.
LEGE Nr. 131 din 24 iunie 2008
pentru completarea art. 116 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 485 din 30 iunie 2008

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

ARTICOL UNIC
La articolul 116 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
"(1^1) Perioada în care persoana cu studii superioare juridice ocupă funcţia de secretar, precum şi funcţii de conducere din aparatul propriu de specialitate al unităţii administrativ-teritoriale/subdiviziunii administrativ-teritoriale constituie vechime în specialitate." :)
DECI CONCLUZIA ESTE CA VECHIMEA IN FUNCTIA DE SECRETAR AL UAT NU ESTE LUATA IN CALACUL PENTRU ACCES IN MAGISTRATURA IN CONDITIILE ART 33 DIN LG 303/2004

Alte discuții în legătură

Perioada in care esti secretar de comuna reprezinta vechime in functii juridice? Valentin Iftimiu Valentin Iftimiu Articol unic. – La articolul 116 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura - secretar u.a.t. s_mari s_mari Vechimea de 5 ani in functia publica de secretar al unităţii administrativ-teritoriale este luata in considerare la examenul de admitere in magistratura? ... (vezi toată discuția)
Dezavantajele unui secretar de unitate administrativ teritoriala enache ramona enache ramona As dori sa stiu daca exista cumva un proiect de lege care sa,,repare''dezavantajele facute secretarilor de unitati administrativ teritoriale .Pentru a fi ... (vezi toată discuția)