avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani

Buna ziua,

Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce au o vechime juridica de minimum 5 ani.
Din alte surse am aflat, cu stupoare, ca cei de la UNBR au hotarat ca definitivarea este luata in consideratie doar daca sunt indeplinite doua conditii: definitivarea a presupus examene scrise; definitivarea a presupus anumite probe.

Aceasta cerinta mi se pare absurda si ilegala, cel putin in privinta consilierilor juridici, din care fac parte si eu, in conditiile in care am fost definitivati in aceasta profesie conform prevederilor Legii nr. 514/2003 si ale Statutului respectiv.

Practic, UNBR-ul creeaza din start discutii si suspiciuni legate de corectitudinea si modul in care se va desfasura acest examen...

Stiti ceva despre aceasta?

Va multumesc.

Alin Apostol
Cel mai recent răspuns: Paula Ionescu , Consilier juridic 14:14, 13 Septembrie 2012
Ceea ce a scris Vlad este foarte adevarat. Din pacate, traim in Romania, iar aici incalcarea legilor dupa bunul plac al unor capete patrate este la ordinea zilei.
O sa merg la Consilieri, sa platesc taxele si sa dau acel examen de definitivat.
Cu toate ca m-ar tenta sa ma inscriu la examenul de definitivat de la Barou si, in cazul in care dosarul mi-ar fi respins, sa fac un scandal monstru, aratand incalcarea legii.
participati la examenul din noiembrie?
A incercat cineva la examenul din februarie?Daca da, va rog sa postati subiectele date pentru cei inscrisi la examenul de definitivi.
avem de invatat si CEDO!
ce dragut!
alin39 a scris:

Cat priveste problema cu definitivatul, mi se pare aberant sa ma apuc sa dau examene la Colegiul consilierilor, din moment ce, din anul 2004, sunt inregistrat la ei ca definitiv, iar pe legitimatie imi apare "consilier juridic definitiv".
Din moment ce Colegiul mi-a eliberat acea legitimatie si m-a inregistrat ca definitiv, atunci Baroul trebuie sa accepte realitatea. Oricum, dupa 8 ani de vechime in consiliere juridica, nu ai cum sa fii stagiar...

Vad ca cei de la UNBR fac ce fac si tot cauta portitze pentru a scapa de consilieri.

UNBR-ul tocmai a inventat stagiarul cu 8 ani vechime juridica =D>
Vorba ceea nici " procesomani" nu prea mai sunt ..........
buna ziua,

ma poate ajuta cineva si pe mine cu tematica/bibliografia / teste grila pentru reconfirmarea calitatii de consilier juridic definitiv..

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)