avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere nelegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere nelegala

Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata salariilor compensatorii prrevazute de ccm comert si perioada de preaviz.1.Cand ma pot adresa tribunalului pt chemare in judecata,pt ca cert este ca nu primesc nimic la buna intelegere.2.Daca ajung in instanta si decizia de somaj e nula,mai primesc salariile compensatorii si plata pt preavizul neacordat?
Cel mai recent răspuns: ContSters158160 , utilizator 01:00, 18 Februarie 2011
din cate am citit eu tribunalul poate pune partile in starea de dinainte de concediere doar daca angajatul vrea
ART. 78
(1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau
nelegal, instanta va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata
unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi
cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea
concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de
concediere.
Este adevarat ori nu?Si sincer vorbind ce viata ar mai avea un angajat care se intoarce la locul de munca dupa o astfel de actiune??
În urma unei acţiuni în instanţă promovată de salariat, instanţa de judecată hotărăşte anularea deciziei de concediere emisă de angajator, fără însă a pronunţa repunerea părţilor în situaţia anterioară, respectiv reintegrarea salariatului pe postul avut anterior. Se naşte întrebarea, care este modalitatea prin care a încetat contractul individual de muncă, din moment ce decizia de încetare la iniţiativa angajatorului a fost anulată de instanţă, fără reluarea raporturilor de muncă.

Daca s-a anulat decizia de concediere, atunci salariatul trebuie sa-si faca cerere de incetare a raportului de munca in conditiie in care nu mai doreste sa lucreze la acel angajator.
Daca s-a anulat decizia de concediere, atunci salariatul trebuie sa-si faca cerere de incetare a raportului de munca in conditiie in care nu mai doreste sa lucreze la acel angajator


daca salariatul nu cere reintegrarea in sensul ca nu doreste si cererea prevazuta de art. 78 (2) c. mun. instanta nu se pronunta.

aici problema de logica!!! :stunned:
si pentru ca sunt 2 cereri distingte acceptabile numai in cazul anularii deciziei de concediere

opinia mea este ca asa cum nu e statutata calitatea celui/ei concediat/e in timpul procesului in sensul ca exista doar o " probabila " calitate de salariat/a nereglementata asa nu este reglementata nici aceasta situatie totodata se poate constata ca nici posibilitatea expresa de a cere suspendarea executarii deciziei nu este reglementata legal.
Daca considerati ca este asa de logic , atunci care este temeiul de drept al incetarii c.i.m. in cazul in care instanta anuleaza decizia si nu se pronunta pe integrare, in conditiile in care angajatul nu mai doreste sa lucreze la acel angajator:
de acord cu dvs.
putem astepta pronuntarea instantei pe un astfel de caz....

p.s. am spus: aici problema de logica!

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ghita 75 ghita 75 daca un angajat a fost disponibilizat pe motiv de desfintare a postului,si in cele 20 zile de preaviz isi gaseste un alt loc de munca,angajatorul este obligat ... (vezi toată discuția)
Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)