avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere nelegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere nelegala

Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata salariilor compensatorii prrevazute de ccm comert si perioada de preaviz.1.Cand ma pot adresa tribunalului pt chemare in judecata,pt ca cert este ca nu primesc nimic la buna intelegere.2.Daca ajung in instanta si decizia de somaj e nula,mai primesc salariile compensatorii si plata pt preavizul neacordat?
Cel mai recent răspuns: ContSters158160 , utilizator 01:00, 18 Februarie 2011
c.i.m. inceteaza tot dupa cele minim 20 zile lucratoare de preaviz cu toate ca salariatul nu va fii prezent la munca!!!
Problema sta in felul urmator:Decizia mea de concediere suna cam asa:
...directorul sc P srl
-avand in vedere prevederile statutului societatii
-in conformitate cu CM
-datorita restructurarii activ.soc.

decide
Art1.Incepand cu data de 13.07.2010 inceteaza CIM al doamnei...in temeiul art65 din CM
ARt.2prezenta decizie va fi comunicata persoanei in cauza si la ITM..
Cam asta e tot.Pana in data de 12.07 inclusiv am fost in concediu pt cresterea copilului.
nu este motivata, nu contine durata preavizului, nu contine mentiunea prev. de art. 67 c. mun. ...
asta stiu..dar e cam tarziu pt contestatie..cel putin drepturile banesti sa le scot..le-am trimis la firma o cerere pe data de 1.09 si nustiu cat ar trebui sa astept raspunsul lor..daca raspund...am inregistrarea unei convorbiri cu fostul sef .m-a sunat si m-a amenintat ca va merge cu hartia pe care i-am trimis-o eu la Kaufland pt ca acolo lucrez momentan si sa vada si aia cu cine au de-a face:)Cred ca voi ajunge in instanta..cel putin salariile compensatorii cred ca am dreptul sa le iau..
Cred ca o actiune in anularea deciziei de concediere va fi respinsa ca fiind prescrisa, avand in vedere perioada in care a fost emisa.
Actiunea pentru plata salarilor compensatorii se va depune in termen de 6 luni de la data incetarii c.i.m. - art.283 alin.1 lit.e C.mun.

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ghita 75 ghita 75 daca un angajat a fost disponibilizat pe motiv de desfintare a postului,si in cele 20 zile de preaviz isi gaseste un alt loc de munca,angajatorul este obligat ... (vezi toată discuția)
Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)