avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere nelegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere nelegala

Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata salariilor compensatorii prrevazute de ccm comert si perioada de preaviz.1.Cand ma pot adresa tribunalului pt chemare in judecata,pt ca cert este ca nu primesc nimic la buna intelegere.2.Daca ajung in instanta si decizia de somaj e nula,mai primesc salariile compensatorii si plata pt preavizul neacordat?
Cel mai recent răspuns: ContSters158160 , utilizator 01:00, 18 Februarie 2011
cam putin ;)
anka angela a scris:

imi doresc 2 salarii compensatorii si plata perioadei de preaviz.

Se poate acest lucru , chiar daca nu solicitati si anularea deciziei de concediere.
Obiectul cererii de chemare in judecata va fi plata drepturilor banesti in valoare de .... lei , reprezentand contravaloarea a .... salarii compensatorii si a prestarii activitatii pe perioada de preaviz.
Hop si eu.
Daca cereti drepturi banesti atunci nu mai aveti litigiu de munca ci pretentii.
Deci nu mai vorbim de eventuala nulitate a deciziei de concediere.
Daca nu ati prestat munca in perioada de preaviz nici o instanta nu va va acorda acesti bani. Daca ati prestat munca, atunci da.
Parerea mea.
cam putin

In ce sens cam putin? Sincer ma cam bagati in ceata.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic
Daca nu ati prestat munca in perioada de preaviz nici o instanta nu va va acorda acesti bani.

oare de unde aceasta constatare ? :stunned:

CCM Comert pt 2010

Art. 72. –
(2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(4) In cazul in care unei persoane i se desface contractul de munca fara sa i se acorde preavizul prevazut la alin. 2, aceasta are dreptul la o indemnizatie suplimentara egala cu salariul de baza pe o luna, avut la data desfacerii contractului de munca .
Parerea mea....

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ghita 75 ghita 75 daca un angajat a fost disponibilizat pe motiv de desfintare a postului,si in cele 20 zile de preaviz isi gaseste un alt loc de munca,angajatorul este obligat ... (vezi toată discuția)
Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)