Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata salariilor compensatorii prrevazute de ccm comert si perioada de preaviz.1.Cand ma pot adresa tribunalului pt chemare in judecata,pt ca cert este ca nu primesc nimic la buna intelegere.2.Daca ajung in instanta si decizia de somaj e nula,mai primesc salariile compensatorii si plata pt preavizul neacordat?
Daca nu ati prestat munca in perioada de preaviz nici o instanta nu va va acorda acesti bani.
oare de unde aceasta constatare ? :stunned:
Cu scuzele de rigoare...M-am grabit si ma gandeam exclusiv la pretentii egale cu salariul pentru perioada de preaviz....nu la indemnizatia egala cu salariul pe o luna.
Si finalul mult asteptat....Solutie:Instanta admite acţiunea în pretenţii băneşti formulată de reclamanta X în contradictoriu cu pârâta S.C.Y SRL. Obligă pârâta să plătească reclamantei: -o compensaţie egală cu două salarii lunare, conform art.76(1) din Contractul colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010, nr.42//11.02.2010; -o indemnizaţie egală cu salariul de bază pe o lună avut la data desfacerii contractului de muncă potrivit art.72(4) din Contractul colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010, nr.42/ /11.02.2010. Definitivă şi executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare.
Sper doar sa nu urmeze recurs..:D