avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere art 61 lit.a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere art 61 lit.a

buna ziua. in cazul in care un salariat va fi concediat cf art 61 lit.a, acesta va sta sau nu 20 zile in preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 16 Aprilie 2011
sau pot face o decizie de suspendare a contractului pe perioada cercetarii disciplinare cu data de vineri 03.09? se considera perioada cercetarii si zilele astea 5 pana la convocare?
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
Vioreld, utilizator
Daca si-a depus demisia , atunci cred ca se poate renunta la cercetare si sa inceteze c.i.m. prin demisie ...insa , art.79 alin.8 C.mun. implica culpa angajatorului - angajatorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Am si eu urmatorul caz.....3 persoane au fost prinse la furat in timpul serviciului, a fost chemata politia si s a urmat procedura de rigoare, luatti la sectie, luat declaratii, etc..
Eu ca angajator ce fac acum?le fac decizie de concediere 61 lit a ?care este procedura legala in ceea ce ma priveste pe mine ca si angajator?
Pentru a-i concedia disciplinar trebuei mai intai efectuata cercetarea disciplinara prealabila .
Pasii sunt urmatorii:
1. Intocmirea referatului de sesizare
2. Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii
3. Convocarea si audierea salariatului la efectuarea cercetarii prealabile
4. Intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare
5. Emiterea decizie de sanctionare
freeelis a scris:

Pentru a-i concedia disciplinar trebuei mai intai efectuata cercetarea disciplinara prealabila .
Pasii sunt urmatorii:
1. Intocmirea referatului de sesizare
2. Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii
3. Convocarea si audierea salariatului la efectuarea cercetarii prealabile
4. Intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare
5. Emiterea decizie de sanctionare

Pai cum ii convoc pe salariatii respectivi daca ei sunt acum in cercetati de politie?au fost prinsi in fapt si s-a chemat politia.
Si cand spuneti ,,Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii'', la cine va referiti?cine tr sa faca parte din aceasta comisie?

Alte discuții în legătură

Lege speciala procedura de solutionare conflicte de munca ela76 ela76 Care este legea speciala in care este reglementata procedura de solutionare a conflictelor de munca?Referitor la actionarea unui angajator in instanta pentru a ... (vezi toată discuția)
Ccm sau codul muncii? karytat karytat Buna ziua. As dori sa stiu daca sindicatele nu ajung la un acord cu patronatul pentru stabilirea criteriilor de concediere, in cazul concedierilor colective, ... (vezi toată discuția)
Competenta in cazul conflictelor de munca alina_vi alina_vi Reprezint o societate din Bucuresti. Fostul salariat care domicilieaza in Cluj a deschis dosar pe conflict de munca la Tribunalul Cluj. Conform art. 284 al 2 ... (vezi toată discuția)