ve_ioanna a scris:
Din punctul meu de vedere solutia instantei este discutabila. sa inteleg ca cererea a fost inregistrata in anul 1991?titlul cand a fost eliberat, tot in acel an sau ulterior?
Pe de alta parte, eu nu am intalnit pana acum termenul de "radiere"a persoanelor din TP.Eventual se putea cere anularea TP si reconstituirea dreptului de proprietate numai pe numele celui care a facut cererea. Aceste actiuni sunt supuse termenului de prescriptie care curge de la data emiterii titlului. Daca TP a fost eliberat in 1991-1993 sunt aplicabile prev legii in vigoare la acea data. Eu cred ca s-a procedat corect de comisie , avand in vedere art 12 din Legea 18/1991, care suna asa"Calitatea de mostenitor se stabileste pe baza certificatului de mostenitor sau a hotaririi judecatoresti definitive ori, in lipsa acestora, prin orice probe din care rezulta acceptarea mostenirii.
Mostenitorii care nu-si pot dovedi aceasta calitate, intrucit terenurile nu s-au gasit in circuitul civil, sint socotiti repusi de drept in termenul de acceptare cu privire la cota ce li se cuvine din terenurile ce au apartinut autorului lor. Titlul de proprietate se emite cu privire la suprafata de teren determinata pe numele tuturor mostenitorilor, urmind ca ei sa procedeze potrivit dreptului comun."pentru un raspuns pertinent ar trebui cunoscute toate aspectele spetei.
TP a fost emis in 05.09.2003. Procesul ptr. anularea TP in martie.2010.
Ceilalti frati sunt:
- unul decedat in 2007,
- o sora handicapata (psihic,de peste 40 de ani,nu cunoaste nimic si pe nimeni...)
- o sora bolnava la pat (de peste 5 ani) ce nu mai poate vorbi,nu se mai misca din pat,este ajutata de sotul acesteia pentru orice miscare,etc...
Sora handicapata a fost asistata in fata instantei de un curator-o persoana de la primaria locala,care nu a scos nicio vorba in apararea intereselor acesteia.
Sora bolnava la pat,nu a fost prezenta si nu a fost reprezentata de nimeni. Citatiile nu au fost semnate de primire de nimeni.
In urma fratelui decedat au ramas 2 copii. Acestia,pot solicita partea tatalui lor,in situatia aceasta ???
Cum trebuie sa procedeze ptr. a dobandi cota parte din mostenirea tatalui lor ?
Va multumesc.