ve_ioanna a scris:
Daca, mostenitorii fratelui decedat la data inregistrarii cererii de chemare in judecata, nu au fost introdusi in cauza, atunci sunt toate sansele sa obtineti o casare cu trimitere spre rejudecare a sentintei.
Daca titlul a fost emis in 2003, iar actiunea a fost inregistrata in 2010, atunci, asa cum spunea si Alexandru, este prescris dreptul la actiune al reclamantului(in cazul in care s-a cerut anularea titlului si nu constatarea nulitatii absolute a acestuia).
Daca mai sunteti in termenul de declarare a recursului, atunci, sora bolnava care nu a avut reprezentant, poate declara recurs.
Daca termenul de recurs a fost depasit si mostenitorii celui decedat nu au fost introdusi in cauza, atunci ei ar trebui sa mearga la notar, sa obtina un certificat de calitate de mostenitor dupa tatal lor, apoi sa formuleze o contestatie in anulare impotriva sentintei , tocmai pe motivul ca nu au avut cunostinta de proces si nu au fost citati.
Revin insa la ce v-am spus in mesajul anterior-trebuie vazuta cererea de chemare in judecata si bineinteles hotararea instantei, acte in functie de care va putem ajuta mult mai mult.
Mostenitorii fratelui decedat au fost citati in proces,s-au prezentat,au solicitat constatarea tardivitatii actiunii,iar in subsidiar au solicitat micsorarea suprafetei din TP cu 3/4 reprezentand suprafata ce i-ar reveni celor 3 frati.
Cu toate acestea,judecatorul,a motivat sentinta precum ca,ceilalti frati nu au facut cerere in baza Legii 18/1991.
Dosarul a fost trecut pe site-ul judecatoriei Patarlagele,Jud.Buzau,dar in acest moment cand l-am cautat,sa vad cum suna sentinta (dispozitivul trecut sumar),am constatat ca nu mai exista postat acest dosar,insa celelalte dosare de la data judecatii se afla acolo. Ciudat...