avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecini....exista vreo solutie??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecini....exista vreo solutie??

Buna seara!
Ma confrunt cu o problema destul de serioasa..,vecinii de deasupra ma inunda. Pur si simplu imi 'ploua' in casa. Stau cu oale si ulcele in care sa curga apa.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Vreau sa i dau in judecata si doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez in acest caz
Banuiesc ca primul pas ar fi sa fac o reclamatie la politie.....
Nu am facut o pana acum crezand ca ne inteegem cu vorba buna, dar deja inundatia mi a stricat 3 tavane si cred ca faianta din baie sta sa cada.
Nici asigurare nu am....inca...
Astept sfaturile dvs
Inca ceva...este neaparata nevoie de un avocat care sa ma reprezinte in procesul care vreau sa l intentez?
Voi rezolva ceva cu procesul?imi voi recupera daunele?


stima
Administratorul are datoria de a lua un instalator si a controla instalatia de apa acolo unde exista necazul. Mai departe instalatorul va constata unde este problema. Daca se afla pe coloana comuna, administratorul va plati lucrarea si o va pune pe liste pentru recuperare.
Daca este partea de coloana care apartine proprietarului, acesta are datoria sa lase sa fie reparata teava si sa plateasca. Daca n-are bani, administratorul poate sa plateasca el si pe lista de luna urmatoare va pune aceasta cheltuiala in contul apartamentului.
Asa se face, administratorul nu are dreptul sa spuna ca nu e treaba lui, atata timp cat nu stie ca nu e treaba lui!
Stiu la asta m-am gandit si eu, dar cum il fac sa-nteleaga ca e in datoria lui sa se ocupe si de astfel de treburi. El pur si simplu a spus ca nu se baga, ca daca instalatorul nu face treaba buna sa i se sparga lui toate in cap.

Exista vreo lege, articol ceva sa i le pun in fata si astfel sa nu mai zica nimic?
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
miki3, utilizator
Iata ce scrie in HG 1588/2007 cu nrmele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 22. - (1) Activitatea de administrare a condominiului include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie.
(2) Asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate pentru functia de administrator sau incheie contracte cu persoane juridice specializate si autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrarii, intretinerii, investitiilor si reparatiilor asupra proprietatii comune.
.....................................
(5) Administratorul asigura managementul de proprietate al condominiului prin:
a) prestarea serviciilor conform atributiilor, obligatiilor si responsabilitatilor atribuite de comitetul executiv, in conditiile legislatiei in vigoare;
b) gestionarea bunurilor materiale si a fondurilor banesti, daca nu are angajat un casier;
c) efectuarea formalitatilor necesare in angajarea contractelor cu furnizorii/prestatorii de servicii pentru exploatarea si intretinerea cladirii, derularea si urmarirea realizarii acestor contracte;
d) asigurarea cunoasterii si respectarii regulilor cu privire la proprietatea comuna;
e) gestionarea modului de indeplinire a obligatiilor cetatenesti ce revin proprietarilor in raport cu autoritatile publice. Obligatiile cetatenesti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generala;


V-am subliniat ceea ce v-ar fi de interes pentru dv. Daca este o persoana fizica, intrebati-l daca are atestat pentru ca e nepermis ca un administrator sa nu-si asume responsabilitatea unor atributii cuprinse in lege.

In al doilea rand, instalatorul este un prestator si administratorul trebuie mai inainte de toate sa identifice daca problema este de la instalatia comuna....deci este obligat, fara putere de tagada, sa aduca un prestator de servicii (instalator) care sa constate de unde se trage cu inundatia.

Si...in afara de asta, daca nu gasiti intelegere, mergeti la presedintele de asociatie si spuneti-i ca orice asociatie trebuie sa functioneze pe baza legilor (subliniate de mine mai sus) si in conformitate cu un statut, or administratrul dv. nu-si asuma aceste responsabilitati pentru care este platit si ca veti reclama acest incident la primarie. Si asa sa si faceti, daca nu gasiti implicare la conducerea asociatiei sau administrator..
Multumesc mult pentru raspuns,

O zi buna.
Buna ziua.
Problema mea este opusa celor discutate. Vecina de la etajul inferior ne acuza ca ii provocam inundatie. Problema este ca in ambele momente in care s-a intamplat asa numita inundatie, in apartamentul nostru nu era nimeni, iar apa era oprita.
Banuiesc ca sunt probleme la conductele generale, insa administratia doreste sa ne oblige pe noi sa platim instalatorul si reparatiile aferente.
Cum ar putea fi gestionata aceasta situatie?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Ma inunda vecinul, dar nu recunoaste gabaghi gabaghi BUNA ZIUA.ne-am restructurat apart.de 4 luni,si ne inunda vecinul deasupra noastra,el nu recunoaste ,zice ca nu e vina lui si cica e vina blocului:O si ca e ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)