avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copil nascut inafara casatoriei: dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copil nascut inafara casatoriei: dreptul la mostenire

sunt casatorita de 15 ani iar sotul meu a avut o relatie extraconjugala acum 4 ani de unde a rezultat un copil pe care l-a recunoscut (3 ani), specific ca si noi avem un copil(8 ani).Acum se pune problema cum sa facem sa ne aparam bunurile materiale in cazul unui deces al sotului (doamne fereste) dar fara sa divortam, iar el sa fie nevoit sa renunte in favoarea mea la toate bunurile.Ce ne sfatuiti sa facem? Este o problema care ne macina, pentru ca femeia cu care sotul meu a avut o relatie, l-a tarat prin tribunal pentru pensie alimentara(pe care deja o plateste) si pur si simplu ii vaneaza fiecare venit, ne face viata un cosmar.,
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:12, 5 Septembrie 2010
=D>@Murgu

Exact ce spuneam. Nu va puneti la adapostul unui contract lovit de nulitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
ContSters109653, utilizator
pirvu daniela a scris:

...pentru ca femeia cu care sotul meu a avut o relatie, l-a tarat prin tribunal pentru pensie alimentara(pe care deja o plateste) si pur si simplu ii vaneaza fiecare venit, ne face viata un cosmar ...


Asaaa? Oy-oy-oy-oy! Asadar femeia care i-a facut un fratior fiului dumneavoastra trebuia sa il creasca singura pentru ca ... v-a corupt sotul? Banuiesc ca va irita (aveti de ce) insa copilul acela de 4 ani nu are nici o vina, absolut nici una. Nimic. Niente. Nothing. Acelasi copilas este frate de sange cu fiul dumneavoastra si asa va ramane pana in ziua Judecatii de Apoi. Merita sa primeasca ceva din partea tatalui sau dupa cum merita si fiul d-voastra iar metodele prin care ati putea sa evitati un astfel de lucru sunt imorale.
Eu nu cred ca e locul ca pe acest forum sa dam sfaturi despre cum poate fi pagubit un copil de 4 ani. E cineva de alta parere? Argumente?

sic cogito


Nu poate fi nimeni de alta parere, chiar daca asta o lasa pe doamna fara obiectul razbunarii. Poate fi dovedita o donatie mascata. Poate copiii se vor intelege bine. Ufff! Adultii astia!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
elena138, utilizator
d-na dar de vreti sa comiteti asemenea rautate? pana la urma e dreptul legal al copilului sa isi mosteneasca tatal.
pai, cu mama copilului nu se poate razboi, incearca cu copilul...Oricum, nu-i iese!

Alte discuții în legătură

Fiu din prima casatorie-mostenire dodorel62 dodorel62 Eu din prima casatorie am un baiat ,iar acum m-am recasatorit si in cazul ca doresc sa-l dezmostenesc si fac acte si sotiei mele actuale ,copilul dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Donatie bani namibia namibia un parinte poate dona sau oferi cadou unuia dintre copii o suma mai mare de bani? (vezi toată discuția)
Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)