avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copil nascut inafara casatoriei: dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copil nascut inafara casatoriei: dreptul la mostenire

sunt casatorita de 15 ani iar sotul meu a avut o relatie extraconjugala acum 4 ani de unde a rezultat un copil pe care l-a recunoscut (3 ani), specific ca si noi avem un copil(8 ani).Acum se pune problema cum sa facem sa ne aparam bunurile materiale in cazul unui deces al sotului (doamne fereste) dar fara sa divortam, iar el sa fie nevoit sa renunte in favoarea mea la toate bunurile.Ce ne sfatuiti sa facem? Este o problema care ne macina, pentru ca femeia cu care sotul meu a avut o relatie, l-a tarat prin tribunal pentru pensie alimentara(pe care deja o plateste) si pur si simplu ii vaneaza fiecare venit, ne face viata un cosmar.,
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:12, 5 Septembrie 2010
Doamna,cum gindeai daca dumneata erai de cealalta parte a baricadei???:O
Sotul meu are din alta casatorie o fata de toata
admiratia (lucreaza la guvernul canadian,stie 8 limbi [printre care si japoneza,....] foarte educata....nu va privati fiul de fratele din altamama.

Nu stiti niciodata ce le rezerva
viata.:kissing:
u.b.i.k. a scris:copilul acela de 4 ani nu are nici o vina, absolut nici una. Nimic. Niente. Nothing. Acelasi copilas este frate de sange cu fiul dumneavoastra si asa va ramane pana in ziua Judecatii de Apoi. Merita sa primeasca ceva din partea tatalui sau dupa cum merita si fiul d-voastra iar metodele prin care ati putea sa evitati un astfel de lucru sunt imorale.
Eu nu cred ca e locul ca pe acest forum sa dam sfaturi despre cum poate fi pagubit un copil de 4 ani. E cineva de alta parere? Argumente?

sic cogitoSi apoi...oamenii si-au amintit ca sunt in primul rand : OAMENI ! (u.b.i.k.)

Niciodata nu am intervenit pe un subiect care necesita cunostiinte juridice. Simteam ca ma irita ceva si de aceea am intervenit.
=D>@u.b.i.k.Multumesc omule !!!


:luck:
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
ContSters109653, utilizator
De acord cu colegii care sunt de parere ca, desi suntem aici pentru a ne oferi ajutorul , ca oameni care sunt de partea dreptatii e preferabil uneori sa ne abtinem atunci cand simtim ca incurajam o nedreptate.Este motivul pentru care nu am dorit sa intervin pe acest topic de la inceput. Felicitari colegilor care si-au exprimat acelasi punct de vedere cu cel pe care l-asi fi exprimat si eu daca interveneam la inceput .:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiu din prima casatorie-mostenire dodorel62 dodorel62 Eu din prima casatorie am un baiat ,iar acum m-am recasatorit si in cazul ca doresc sa-l dezmostenesc si fac acte si sotiei mele actuale ,copilul dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)