avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Imprumut bancar-OUG 50/2010??
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Imprumut bancar-OUG 50/2010??

Buna ziua. Am incheiat acum 3 ani un imprumut bancar cu rata dobanzii variabila si revizuibila la fiecare 6luni "in functie de valoarea indicelui de referinta si a costului rezervelor minime obligatorii". Acum, intrebarea mea este daca acest indice mentionat in contract, spre final, ca fiind BUBOR la 6 luni, este acelasi lucru cu indicele stabilit de BNR? Contractul mai specifica o rata a dobanzii de 12,50%, un comision de administrare de 4,50%(a fost retinut la data semnarii contractului de imprumut), o DAE de 15,78%, un comision de rambursare anticipata de 2,50% si o marja de 6%. Pana azi, banca nu m-a instiintat in niciun fel despre actul aditional (mentionat in OUG 50/2010). Ce riscuri pot aparea in sensul de a-mi influenta dobanda creditului, prin urmare rata lunara si ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 16:09, 5 Septembrie 2010
cel mai bine ar fi sa mergeti la banca respectiva si sa depuneti o notificare in care va exprimati nemultumirea ca pana in prezent nu ati fost chemat la negocieri in vederea alinierii contractului de credit la specificatiile oug50/2010 si comunicati-le ca nu sunteti de acord cu acceptarea tacita si ca cel putin comisionul de rambursare anticipata trebuie micsorat.
succes
Multumesc pentru raspuns. Totusi, as mai avea ,in continuare, intrebari. Avand in vedere faptul ca mi-au mai ramas de achitat doar 5 rate si nu intentionez sa rambursez imprumutul anticipat, deci nu mi se va percepe acel comision de rambursare anticipata, mai are rost sa merg la banca pentru asta? Ce alta modificare ar putea aparea in contract, in sensul de a ma dezavantaja? Ar putea modifica dobanda fara sa fiu anuntat? Acest fapt nu ar fi posibil intrucat ar incalca deliberat, cu intentie, legea. Nici vreun alt comision nu ar putea introduce, mai ales acum cand numarul acestora a fost micsorat prin noua OUG. Vedeti alte eventuale riscuri? Va multumesc
din punctul meu de vedere daca mai aveti doar 5 -6 rate de platit nu e nici un risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract credit ghcar ghcar Buna ziua, Se mai poate micsora povara unui contract de credit (considerand prevederile OUG50/2010) in care: 1) comisionul de rambursare in avans este ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 logodnica logodnica Buna ziua, In articoul din WALL-STREET publicat in 03.09.2010, dl. Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei din cadrul Volksbank a ... (vezi toată discuția)
Ar trebui sa mi se reduca dobanda la credit? ncris78 ncris78 Buna ziua, In aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca, cu DAE 13,04%, indice de referinta Euribor la 3 luni si marja 6%, rata ... (vezi toată discuția)