avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua tuturor:) Ajutati un Presedinte nestiutor :)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua tuturor:) Ajutati un Presedinte nestiutor :)

De curand ( 2 zile ), am ajuns din intamplare sa devin Presedinte ales prin vot , faza e ca nu stiu ce am de facut :)
1- Locatarii sunt mai mult decat dificili.
2- De 9 ani nu a functionat nici-o organizare (pres. vice , membri...) Singurul care functiona :) era un administrator in varsta si dus cu capu' care era TOTUL ( casier, bla bla bla...) , el centra el dadea cu capu'
3- Apa calda e oprita de peste 2 luni, a fost un semnal si prin oprirea gazelor...
4- Restantieri sunt multi dar cativa cu sume intre 3000-7000 ( 3 cazuri de genul asta)
In urma celor relatate pe scurt mai sus, impreuna cu inca un vecin am luat deciazia sa miscam ceva
asa ca am purces ( ce-i drept cu stangul) am mers la Firma lui Opaina, am luat acel "indrumator" -50 RON-, dar pretul serviciilor ( 750 / luna ptr 40 ap.in bloc- 2 scari ) era prea ridicat dupa parearea majoritatii, motiv ptr care am facut o adunare gen. extraordinara, in urma careaia am denumit persoanele si functiile (actualul administrator -mentionat mai sus- nu vrea sa lase "scaunul" desi primaria i-a suspendat dreptul sa profeseze de peste 6 luni), motiv ptr care am mers la Primaria sect 3 si am ales din lista firmelor ce figurau in baza lor de date una ce are un pret mai mic. Ideea este:
CE TREBUIE SA FAC ACUM:) CAre ESTE URMATORUL PAS?
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2007
Horia Popescu,
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 17:07, 26 Ianuarie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
citeste cu atentie legislatia in domeniu si statutul asociatiei. acestea sunt regulile dupa care te ghidezi.
faceti fisa postului pentru fiecare membru din comitet. schimbati stampilele vechi. daca este doar 1, sta la presedinte. daca sunt 2, le faceti personalizate si stabiliti la cine sta cea de a 2 a - faceti un proces verbal in acest sens. faceti o sedinta de comitet impreuna cu cenzorii si puneti pe hirtie toate problemele pe care le aveti, dupa care stabiliti care este prioritatea rezolvarii acestora si solutiile. tot ceea ce faceti, trebuie consemnat in P. V.. trebuie sa aveti registru de P.V. al sedintelor de comitet si a hotaririlor luate si unul pentru adunarile generale. fiecare P.V. trebuie semnat de toti cei care au fost prezenti, cu numele in clar si semnatura. ai multe obligatii si multa raspundere ca presedinte. ai face bine sa nu iei bani pentru aceasta functie, cel putin pina prinzi experienta. daca nu esti platit, raspunzi altfel si ai mai putine obligatii. sunt multe de spus, dar nu stiu exact ce te-ar interesa. daca imi pui intrebari concrete, in masura in care stiu iti raspund cu placere.
Adresati-va serviciului primariei care se ocupa cu asociatiile de proprietari. Veti primi consultanta gratuita.
Vindeti apartamentul si mutati-va intr-un loc mai linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare incheiere de sedinta 123321123 123321123 incheierea de sedinta privind infiintarea asociatiei de proprietari nu a fost actualizata cu noile organe de conducere alese deciziile adoptate de comitet ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc codanca codanca buna ziua, Presedintele Comitetului Executiv al unei asociatii de proprietar are voie de unul singur sa anuleze contractul cu administratorul blocului ? Ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare documente asociatie proprietari mykedany mykedany Buna ziua, Doresc de ceva timp sa actionez in judecata fostul presedinte al Asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc, din urmatoarele ... (vezi toată discuția)