avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salariu

Buna seara,

Am si eu o intrebare destul de complicata...Acum 3 luni de zile mi s-a facut poprire pe salariu din cauza unei datorii destul de vechi la banca Finans.Acum 5 ani am luat un obiect de la Media Galaxy in valoare de 800 de lei ,am avut cateva intarzieri de plata ca intr-un final sa ramana neachitate ultimele doua rate in valoare de 150 lei.Nu am dat importanta,nu m-am mai gandit la toate astea si la un moment dat,anul acesta in luna aprilie, la actualul loc de munca mi-a venit o hotarare judecatoreasca prin care se cerea poprirea pe salariu in valoare de 30%pana se acopera suma de 5400 lei.Creditul a fost facut pe o perioada de 36 de luni ,in anul 2008 el trebuia sa se termine.Acum eu nu inteleg de ce pentru 150 de lei se cer 5400 de lei?Deja mi-a fost oprita suma de 274 lei timp de 4 luni .Ce pot face pentru a stopa aceasta poprire?Suma pe care o cer este imens de mare si se achita pe parcursul a 20 de luni daca mi se iau lunar din salariu 274 lei.Va rog sa ma ajutati cu informatii in ceea ce priveste aceasta situatie si sa reusesc sa o pot rezolva intr-un alt mod deoarece imi este imposibil sa achit timp de aproape 2 ani ,lunar,aceasta suma eu ramanand restanta la dansii cu doar 150 de lei.Nu vreau sa achit bani de care nu m-am folosit,inteleg sa mi se ia 1500 lei,de 10 ori suma restanta insa nu de 36 de ori.Sa inteleg ca au pus comisioane si taxe pentru intreaga perioada pe care a fost facut creditul?Astept raspunsul dvs.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:14, 6 Septembrie 2010
daca spuneti ca poprirea s-a facut in baza unei hotarari judecatoresti, aceasta hotarare judecatoreasca ar trebui sa o aveti si dumneavoastra.
Acolo sunt explicate sumele datorate.
Deoarece dumneavoastra nu v-ati indeplinit obligatiile de plata , respectiv suma de 150 de lei, la aceasta suma cu siguranta, conform contractului de imprumut, vi s-au perceput penalitati pentru fiecare zi de intarziere.
In afara , penalitatilor datorati companiei respective : cheltuieli de judecata (taxe de timbru, onorariu avocat, taxe de executare etc).
Cititi cu atentie hotararea judecatoreasca!
Nu exista o limita legala a dobanzilor sau penalitatilor pentru neplata la termen, acestea sunt de regula datorate si calculate pana la achitarea integrala a sumei la care se calculeaza. Dvs trebuie sa achitati si toate taxele pe care le-a efectuat banca in vederea recuperarii debitului ,inclusiv executorul judecatoresc.Toate acestea au facut ca suma de 150 lei sa ajunga la 5400 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere deutza 93 deutza 93 as dori un insistent ajutor pentru urmatoarea problema:in perioada 2003-2006 am acumulat la intretinere o datorie de 6700 lei si o penalitate de 1500 lei in ... (vezi toată discuția)
Card de credit restant, refuz refinantare razvan22 razvan22 am un card de credit cetelem insa datorita unor pb de sanatate nu am mai achitat de 6 luni...in nenumarate randuri am sunat la ei sa facem o ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere Yoda112 Yoda112 Buna ziua ! Am o nelamurire: luna trecuta am platit toate penalitatile stranse la intretinere in decursul a 1 ani si jumatate , 570 lei la o suma de ... (vezi toată discuția)