avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... COMERTUL CU SENTINTE...VAZUT DE UN MAGISTRAT !
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

COMERTUL CU SENTINTE...VAZUT DE UN MAGISTRAT !

La o adunare a magistratilor,cu ocazia zilei justitiei,un judecator,fost presedinte de Tribunal,a rabufnit si a facut o declaratie publica,precum ca,s-ar face comert cu sentinte...Mai pe intelesul tuturor,ca se dau sentinte in functie de profit,nu dupa cum ar fi normal,in baza probelor. Deci,MITA,FAVORURI,SERVICII,etc.

www.avocatnet.ro/content/con...

Poate ca ar trebui sa se stie despre acest articol ce a fost facut public de un ziar,dar nimeni nu s-a autosesizat in aceasta privinta.
Ulterior,am facut o adresa la Presedintia Romaniei,am atasat acest articol si am solicitat sa-mi comunice ce anume va face Presedintia cu privire la acest articol si la continutul sau.
Mi s-a comunicat,de catre consilierul prezidential - Dl. Piscociu - ca trebuie sa mai dau eu amanunte concrete despre alte dovezi cu privire la magistrati... (facusem afirmatia ca eu cunosc detalii-cu probe-despre ce se petrece cu unii magistrati din zona - si...chiar am).
Despre articolul deja atasat,nu a pomenit NIMIC.
I-am trimis un e-mail in care i-am spus clar,ca daca nu a pomenit de dovada clara ce i-am trimis-o deja,inseamna ca nu face nimic si nu are rost sa-i mai trimit eu alte probe,pe care le voi atasa unor dosare de la CEDO.

Ce parere aveti ? Ce ar fi trebuit sa faca...CINEVA...dupa aparitia acestui articol in presa ?
Un lucru este cert: Fostul presedinte de Tribunal,cunoaste ceea ce se petrece in interiorul institutiei in care a lucrat ani de zile (acum s-a pensionat).

Astept si pareri oficiale,daca se poate.
Ne-ar fi de folos tuturor !
=D>
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:59, 9 Septembrie 2010
Daniel M. a scris:

ªi una proaspătă: [ link extern ]

Da ! Pentru mine nu este ceva iesit din comun. Cunosc fff multe detalii despre cum se cerceteaza cazurile de catre UNII procurori.
Cunosc un caz,cand un cetatean X,a dat in judecata magistrati judecatori si procurori,pentru abuzuri savarsite de acestia. Vizibile...clar.
Bineinteles,cauzele au ajuns spre cercetare la colegii lor,care i-a scos basma curata: ba ca nu exista fapta,ba ca ei raspund in alt mod fata de cetatenii de rand (raspunderea magistratilor - L.303/2004),ba co lipseste un element al raspunderii penale,etc... Pe civil,acelasi mod de solutionare - se resping actiunile,pe diferite motive,de parca acesti magistrati ar fi extraterestrii si trebuie sa raspunda dupa alte legi,ca doar nu ar fi muritori de rand...
In fine,acei magistrati (si sunt nume sonore,cunoscuti),ce credeti ca au facut ?
A pus o biata procuroare sa faca o plangere penala impotriva la Autor Necunoscut,precum ca,ar fi fost amenintata in scris de catre acel X. Bineinteles,a aparut un plic si o foaie de caiet in el,pe care era scrisa o amenintare,dar nu era adresata nimanui. "Coincidenta" face ca,stampila postei de pe plic,sa fie una ce apare la corespondenta trimisa din interiorul Parchetului respectiv (exista o astfel de cutie postala acolo - m-am interesat). De asemenea,in plangerea penala,autoarea nu uita sa faca precizarea ca il banuie pe X.
Se pun in miscare "rotitele" si incepe anchetarea lui X. X a fost de acord sa dea proba de scris. Un asa zis expert - din cadrul politiei,concluzioneaza ca scrisul apartine lui X. Pe aceasta afirmatie,X este trimis in fata instantei ca inculpat.
Judecatorul,admite proba cu expertiza grafoscopica,in urma careia rezulta clar ca nu este scrisul lui X. De altfel,se putea vedea cu ochiul liber diferentele de scriere. Erau ENORME. Cu toate acestea,procurorul solicita condamnarea lui X. O procuroare ce a fost prezenta la judecarea cauzei. Aberant,nu alta.
Dar,judecatorul,avand in vedere rezultatul expertizei,dispune achitarea lui X.
Va dati seama ce soc a fost in randul unor CRETINI....
Dar,procurorul,a facut recurs.... Acum,dosarul se afla la procuror,pentru motivare. OARE,CAT ARE TERMEN PTR. MOTIVARE ? Daca vrea sa tina dosarul 10 ani in sertar,o poate face ?
Culmea e,ca,nu a mai fost nimeni cercetat ci totul s-a axat pe X. Ori,daca X a fost doar banuit...nu cumva ar fi trebuit sa mai fie si alti posibili autori ? Au trecut 3 ani de la inceperea acestei mascarade.
Deci,sunt magistrati ce fabrica dosare. SIGUR. Iar eu,ii stiu. Impreuna cu multi altii. Asteptam sa vedem pana unde sunt capabili sa mearga... Apoi......!!!
încă un procuror trimis în judecată (culmea ! pt 1000 RON)
[ link extern ]
Sincer, dacă vă uitaţi peste Ordinea de zi de pe siteul CSM veţi găsi la rubrica secţia pt judecători/procurori în materie disciplinară mai mulţi magistraţi cercetaţi de CSM pentru abuzuri şi neglijenţă. Unii dintre aceştia au fost excluşi din magistratură, iar în alte cazuri s-a decis sesizarea Parchetului pentru efectuarea de acte premergătoare în legătură cu comiterea unor infracţiuni.

Daniel M. a scris:

încă un procuror trimis în judecată (culmea ! pt 1000 RON)
[ link extern ]

Da. Sunt curios cum se va finaliza acest demers.
Astfel de oameni,impart pe alti oameni,in oameni cinstiti si oameni infractori.
Rusine...
Fosta judecatoare Marinescu,de la Câmpina,a fost arestata ptr. mita. Apoi,a actionat Statul Roman la CEDO,ptr.conditiile inumane din puscarie...si,a castigat despagubiri.
Ori,aceasta,pentru cata mita a luat,pe cati nenorociti a bagat ea la puscarie,s-a gandit vreodata ca ii trimitea la astfel de conditii inumane ?
Acum,in baza hotararii CEDO,ar trebui ca toti detinutii care au fost in perioada aceea in puscaria unde s-a aflat judecatoarea arestata,sa inainteze plangeri la CEDO - pe care le vor castiga cu certitudine,pentru tratamente inumane si conditii inumane...
Ar fi ceva !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala magistrat - abuz contra persoanei. categoric categoric Pot formula o plangere impotriva unui magistrat daca in cadrul unui proces penal acesta a luat in considerare ilegal retinerea unor probe? In fapt e vorba de ... (vezi toată discuția)
Cand consideram ca un magistrat a calcat pe bec? Just-drept Just-drept Am gasit pe net un comentariu scris de binecunoscutul judecator de la CSM, Cristi Danilet. Pe pagina: ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)