avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incadrarea fapta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incadrarea fapta

problema mea este urmatoarea....cu ceva timp im urma impreuna cu 3 colegi am realizat o lucare de amenajare a unei vile,lucrare pentru care urma sa primim o suma de bani.Dupa terminarea lucrarii persoana respectiva nu a mai vrut sa ne dea banii din intelegere.Mentionez ca respectivul a mai inselat in acest mod si alte persoane si faptul ca intelegerea intre noi a fost verbala si nu a existat nici un act in acest sens......astept raspuns de la dumneavoastra unde s-ar incadra a ceasta fapta in inselaciune sau in abuz de incredere................................va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:21, 18 Noiembrie 2007
mai degraba in materie civila se incadreaza. O actiune in pretentii.
Nu e inselaciune, si cu atat mai putin abuz de incredere. E un litigiu civil.

Contractul este perfect valabil, chiar daca nu exista o hartoaga scrisa in acest sens. Incercati sa-i puneti in vedere respectivului ca daca se ajunge in instanta pe langa banii care fac obiectul ligitiului, va mai plati si cheltuieli de judecata + daune.

Pe viitor ati putea sa va organizati intr-o societate cu colegii dvs.. Intr-adevar se da si la stat o parte din bani dar sunt si destule avantaje. De exemplu daca acum aveati la mana o facutura pe lucrare, exista o procedura accelerata si ieftina (39 lei taxa de timbru) prin care aceasta se transforma in titlu executoriu.
problema este urmatoare ,respectivul a mai inselat in modul asta si alte persoane,iar pe numele lui nu detine nici un bun(locuieste cu chirie) sau vre'un cont bancar,practic el a incasat banii cash.Cand i-am spus ca am sa-l dau in judecata pt a-mi recupera banii acesta mi-a raspuns ca nu am sa-mi recuperez banii niciodata deoarece chiar daca castig procesul nu exista nici un bun pe care sa se puna sechestru si pt suma datorata(care se ridica din cate stiu eu la vre 300.000 de euro intrucat a mai inselat si alte persoane in acest mod) poate sa primeasca 6 luni de puscarie...
acuma practic sunt constient ca nu am sa-mi mai recuperez banii niciodata(oricum i-am trecut de mult la pierderi) insa vreau ca respectivul sa fie pedepsit
Puteti incerca torusi si o plangere la politie pentru inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, abuz de incredere deliachiuzbaian deliachiuzbaian Anul trecut in septembrie o colega a apelat la mai multe persoane (fara sa stim unii de altii) pentru a imprumuta bani de la acestea. [b]Eu am cazut la o ... (vezi toată discuția)
pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut maria.dinca maria.dinca am imprumutat acum un an si jumatate 1500 de euro unei persoane care m-a ajutat intr-o imprejurare si fata de care ma simteam obligata. de atunci ma tot duce ... (vezi toată discuția)