avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... luare in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

luare in spatiu

Daca am luat pe cineva in spatiu in ap. pe care sunt proprietar si acum are carte de identitate pe 10 ani, pot sa imi retrag acordul de a locui in spatiul meu inainte de cei 10 ani? Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nonno , utilizator 17:53, 23 Ianuarie 2012
Actul ala de identitate cu adresa trecuta pe el ii da dreptul sa intre, iar proprietarului ii da doar dreptul sa-l primeasca, nu sa-l dea afara. Aici... e putintica diferenta intre violenta folosita de mine (care este astfel folosita legitim, caci vreau sa intru undeva unde am dreptul) si cea nelegitima. Politia nu ma poate da afara, e dreptul meu. :D Asa ca vecinii... :P

Eu nu vorbesc de carti, desi de prin ele mi-am luat ideile si nu de pe strada, vorbesc despre cum a actionat politia... Despre cati ani le-a trebuit unor oameni sa scoata niste nedoriti din casa... Si buletinul nici macar nu era facut avand acordul lor!!! #-o Cu ordonanta presedintiala, cu fond... :( Naspa rau. Si cand au plecat aia, in sfarsit... au lasat tot apartamentul distrus. B-)

Oricum, daca tu ca proprietar esti dispus sa stai mereu dupa usa in asteptarea mea... :)) E bine, se rezolva totul... inseamna ca-i poti face un astfel de bine unui om atata timp cat stai dupa usa, nu?

Oricum, mersi de compliment. :D M-ai facut sa zambesc...
AVLIL, tu ai dreptate, in general, dar in cazul dat eu inteleg ca persoana are FORMAL domiciliul acolo, nu locuieste acolo. .. Ori o evacuare priveste persoane si nu UMBRA lor.
Daca cel in cauza nu foloseste in mod normal acel imobil... acum poate sa admire linistit usa ... pe dinafara.

Gandeste-te la situatia in care un sot chiar coproprietar al unei locuinte a parasit domiciliul comun lasand locuinta in folosinta celuilalt sot.... Pai, daca acesta se intoarce si patrunde in fosta locuinta comuna fara acordul celui care FOLOSESTE locuinta poate fi acuzat de violare de domiciliu... (e speta de scoala)...
Esti rupta cu totul de realitate!
Am vandut un apartament anul trecut, domiciliul in buletin insa a ramas pe adresa respectiva. Dupa capul tau as fi indreptatit sa-i sparg usa omului si sa ma instalez in camera care doresc eu.
Ai dreptate. Esti si foarte inteligenta. Si cea mai bine pregatita profesional. Pacat ca nu ai bafta la clienti ca de altfel esti avocatul perfect dar asta se intampla pt ca nu cunoaste lumea ca exista un geniu ca tine, capabila sa-mi dea in cap in propria locuinta fiindca asa are ea domiciliul in buletin.
Va certati aiurea... Fiecare are dreptate... fiecare are un punct de vedere care il impiedica sa vada punctul de vedere al celuilalt....

Depinde de unde privesti lucrurile: de dincoace sau de dincolo de usa...
Pana la urma, solutia sta intr-un amanunt esential, care nici macar nu e suficient de bine precizat de autorul subiectului: locuieste sau nu locuieste acolo acea persoana? (de aceea eu am inceput cu o oarece indoiala "in cazul dat eu inteleg ca persoana are formal domiciliul...." ). Daca locuieste acolo are dreptate AVLIL, daca nu locuieste acolo ai dreptate tu abcdeadi...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
Formal... :) asa intelege persoana sa se exprime, ca i-a dat acordul sa aiba domiciliul formal... ca nu e jurist. Dar daca vedeti o astfel de declaratie, ea este tip si se refera la acordul ca omul sa locuiasca acolo. Declaratia e data in vederea schimbarii domiciliului la acea adresa, dar precizeaza clar ca e vorba de o permisiune de a se folosi locuinta, de a sta efectiv acolo...;)

Oricum, cu privire la imobilul vandut... nu prea se intampla sa vrea vanzatorul sa sparga usa noului cumparator, insa cred ca si o astfel de situatie tot in instanta s-ar putea rezolva... Aceasta problema, a noului proprietar, de a interzice fostului sa mai locuiasca acolo, nu se intalneste insa in practica... Eu am intalnit contract de vanzare-cumparare in care se preciza si cu privire la adresa din buletin, ca nu a mai garantat cu locuinta nicaieri, nici macar in acte nenotate la CF etc... Oricum, daca se precizeaza modul de predare a imobilului, acesta echivaleaza cu o renuntare la dreptul de a mai sta acolo, cu atat mai mult cu cat declaratia este una autentica.
Consider ca se poate obtine evacuare pe ordonanta presedintiala la prim termen... :P

In esenta, adi ar avea dreptate daca ar exista un astfel de acord de a sta formal... cum exista insa numai acordul de a sta efectiv, practic, solutia lui nu se aplica. Eu cred ca legislatia are lacune in domeniu, dar asta e... Am incercat sa demonstrez in primul post mai lung faptul ca legea nu vede un acord formal si unul efectiv... Exista doar acordul sau nu... Atat. Imi pare rau ca adi se supara atat de tare si trece la jigniri, fie ele voalate sau nu, doar pentru ca nu are dreptate. Dar asta e. :((:(

"[...] declar ca primesc in spatiul meu de locuit in [...] pe [...] in calitate de [...].
Dau prezenta declaratie pentru a-i servi subnumitului (ei) [...] la schimbarea domiciliului la adresa
subsemnatului (ei) unde va locui efectiv .
Data ..., Semnatura ...
De acord cu primirea in spatiu titular contract ..."

Sunt modele pe saiturile privind evidenta populatiei, pe saituri de primarii... Sunt standard. :D

Alte discuții în legătură

Domiciliu dulman_elena dulman_elena Buna. Sunt casatorita iar sotul si soacra nu vor sa ma primeasca sa locuiesc in casa respectiva, deoarece are de gand sa divorteze sotul de mine. Am adresa din ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu luca ionel luca ionel Vreau sa iau in spatiu o ruda pentru ai face carte de indentitate pe adresa mea,as dori sa stiu ce obligatii am eu din momentul luarii in spatiu fata de ruda ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea primirii in locuinta a unui tolerat evacuat prin ordin de protectie MarleneC MarleneC Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai ... (vezi toată discuția)