avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada determinata

De cate ori si in cadrul carei perioade poate fi prelungit contractul de munca pe perioada determinata al unei persoane?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 10:05, 22 Septembrie 2010
Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 C.mun. (24 de luni) şi de cel mult două ori consecutiv.

Art. 80. - (1) Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.


(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.

”(4) Intre aceleasi parti se pot incheia cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata succesiv, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82.

(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata, incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive.” (Legea nr. 371/2005)

Art. 82. - ″(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 24 de luni. ″ (O.U.G. nr. 65/2005)
Deci conform art 82. o persoana care a avut contract de munca pe perioada determinata de 2 ani din ianuarie 2008, dupa care i s-a mai prelungit inca o data contractul pe perioada determinata se afla in ilegalitate?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
goplanet, utilizator
Nu i se mai putea prelungi c.i.m. .. durata maxima a unui asemea c.i.m. este de 24 de luni ... din ianuarie 2010, i se putea modifica durata acestuia in nedeterminata .
Sau poate salariatul in primul contract de munca a inlocuit titularul aflat cu contractul de munca suspendat ( crestere copil , etc) si acum inlocuieste un alt titular de post care la randul lui are contractul suspendat ( ?!)
Asa ar fi corect , nu ?

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata gabrielaslavu gabrielaslavu Buna ziua, Asi dori sa-mi dati un raspuns fata de o speta care s-a creat in firma la care lucrez. am angajat cu CIM pe perioada det. o persoana, deoarece ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata enesabin enesabin Sunt angajat cu CIM perioada determinata. Primul a fost pe 1 an. La incheiere mi s-a facut altul pe 6 luni, iar la incheierea lui altul pe 1 an(al treilea cu ... (vezi toată discuția)
Cic si contract perioada determinata kittybutnariu kittybutnariu Buna seara, Am o dilema: cum o rezolv? CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010 Art. 62. - (1) in afara concediului legal ... (vezi toată discuția)