avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada determinata

De cate ori si in cadrul carei perioade poate fi prelungit contractul de munca pe perioada determinata al unei persoane?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 10:05, 22 Septembrie 2010
@ adelaida_o7


Iata cum inteleg eu lucrurile :
Pe postul de secretara, pe perioada concediului pentru cresterea copilului al titularei, a fost angajata pe aceasta perioada determinata o salariata care s-a dovedit a fi un cadru exceptional , cu vaste cunostinte PC, eventual ECDL.
In momentul in care titulara ne instiinteaza ca reia activitatea, normal ar trebui ca cealalta secretara sa plece acasa, prin incetarea cim . sau sa o angajez pe perioada nedeterminata . Dar eu, angajator, nu am niciun alt post vacant pe care s-o angajez pe perioada nedeterminata , in schimb am un post temporar vacant de operator calculator , al carui titular se va afla pen tru doi ani in concediu de crestere copil . Ce fac acum, trimit salariatul competent si testat acasa si angajez un altul de care nu stiu ca va fi la fel de extraorinar ca acesta (?!) sau il mentin in activitate pe cel care s-a dovedit a fi foarte util societatii ?
Nu , il voi mentiner pe acesta , intrucat Codul Muncii , prin art.84, alin.(2) imi permite . Prin vacantarea temporara a celui de-al doilea post s-a ivit o noua suspendare .

" Art.84
(2) Dispozitiile alin. (1) nu sunt aplicabile:

a) in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui temporar un salariat absent, daca intervine o noua cauza de suspendare a contractului acestuia;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata gabrielaslavu gabrielaslavu Buna ziua, Asi dori sa-mi dati un raspuns fata de o speta care s-a creat in firma la care lucrez. am angajat cu CIM pe perioada det. o persoana, deoarece ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata enesabin enesabin Sunt angajat cu CIM perioada determinata. Primul a fost pe 1 an. La incheiere mi s-a facut altul pe 6 luni, iar la incheierea lui altul pe 1 an(al treilea cu ... (vezi toată discuția)
Cic si contract perioada determinata kittybutnariu kittybutnariu Buna seara, Am o dilema: cum o rezolv? CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010 Art. 62. - (1) in afara concediului legal ... (vezi toată discuția)