avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

cum pot solicita dobanzi. daune pt. o suma datorata stabilita prin hotarare investita cu titlu executoriu,ce solutii am,precizez ca sunt in cei3 ani de la pronuntarea hotarari ,
Cel mai recent răspuns: Marina Loredana Mihailescu , Avocat 20:34, 9 Septembrie 2010
V-ati adresat unui executor judecatoresc? In acesti trei ani,ati facut vreun demers pentru executarea debitului?
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Daca titlul executoriu contine suficiente criterii in functie de care organul de executare poate actualiza valoarea obligatiei principale stabilite in bani, indiferent de izvorul ei, se va proceda, la cererea creditorului, si la actualizarea acestei sume. In cazul in care titlul executoriu nu contine niciun asemenea criteriu, organul de executare va proceda la actualizare in functie de rata inflatiei, calculata de la data cand hotararea judecatoreasca a devenit executorie sau, in cazul celorlalte titluri executorii, de la data cand creanta a devenit exigibila si pana la data platii efective a obligatiei cuprinse in oricare dintre aceste titluri.
nu, nu am facut demersuri dar pe 27.10.2010 se implinesc 3 ani
formulati si depuneti cerere de executare silita in baza -hotarari judecatoresti la executorul judecatoresc competent pana la implinirea termenului de 3 ani. daca aveti cunostinta despre bunurile sau veniturile realizate de catre debitor precizatile in cererea de executare.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Marina Loredana Mihailescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca calcul rata inflatiei Zetu Elena Zetu Elena Daca într-o hotărâre judecătorească referitoare la plata unor diferente nu se precizează,, actualizarea cu rata inflaţiei\"aceasta se poate face conform ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)