avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poti vine o coproprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poti vine o coproprietate?

Situatia este in felul urmator: doi frati au cumparat o proprietate care nu poate fi divizata sau impartita din difetite motive,spatiu,arhitectura ect.; unul vrea sa vanda sau sa ii vand partea lui fratelui,dar fratele lui nu vrea nici sa vanda nici sa ii cumpere partea!Ce se poate face intr_un asemenea caz? neputand profita de partea ta in totalitate!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:13, 9 Septembrie 2010
depinde unde este situat imobilul pt ca in bucuresti si ilfov deja se dau termene in 2011.bineinteles ca veti castiga pt ca sunteti proprietar insa nu va pot spune nimic despre cota de proprietate caci nu stiu ce scrie in act.chiar daca fratele nu va cumpara veti cunoaste cota ce vi se cuvine si o veti putea instrina.puteti vinde si o cota indiviza dar sigur veti lua un pret mai mic pt ca noul proprietar va urma aceeasi cale cu fratele
Proprietatea a fost cumparata prin credit ipotecar de ambele parti! se schimba ceva in situatia asta mai ales ca ambii frati sunt in somaj economic?
Cota de proprietate este 50% partea mea iar el 50% dar impreuna cu sotia sa!
~ Conținut șters la cerere ~
cam schimba intrucat etse nevoie de acordul bancii creditoare pentru actiunea de partaj. de asemenea ce se intampla cu contractul de credit?
chiar daca se sisteaza starea de indiviziune, contractul de credit ramane valabil.
in cazul unui partaj se pune problema de a plati sulta.

Alte discuții în legătură

Proprietari: partaj - cum procedam daca o persoana nu e de acord? petrica_2007 petrica_2007 dupa decesul mamei am scos titlu de proprietate pentru o casa si teren .suntem trei proprietari pe titlu sotul,sora si eu fiul .tata vrea sa-mi vanda mie ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)