avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general POT FI ACUZAT DE EVAZIUNE FISCALA? DACA AM EMIS O ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

POT FI ACUZAT DE EVAZIUNE FISCALA? DACA AM EMIS O FACTURA IN IANUARIE PENTRU O FRIMA DIN STRAINATATE SI ABIA ACUM AM GASIT FACTURILE , LE POT INREGISTRA ACUM?SAU SA NU IMI FAC GRIJI

IN IANUARIE AM EFECTUAT UN SERVICIU PT O FIRMA PLATITOARE DE TVA DIN UNGARIA, CONTRAVALOAREA SERVICIULUI ESTE DE 2000 DE EURO, DIN IANUARIE NU AM MAI AVUT ACTIVITATE NU AM PREDAT NICAIERI NIMIC , SI ACUM AM GASIT CELE 2 FACTURI PE CARE AM INCASAT SUMA RESPECTIVA. INTREBAREA ESTE , DACA FINANTELE DIN ROMANIA AU DE UNDE AFLA DESPRE ACEST SERVICIU SI DESPRE BANI INCASATI? DIN MOMENT CE EU NU AM DAT NICI CONTRACT DE PRESTARI SERVICII NICI FACTURA DESPRE CARE VORBIM. COMUNICA CELE 2 INSTITUTII? NU AS VREA SA RISC EVAZIUNEA FISCALA PT O SUMA MODICA ...16% DIN CEI 2000 DE EURO. FIINDCA EU SUNT FIRMA PLATITOARE DE IMPOZIT PE PROFIT IN ROMANIA
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 11:06, 11 Septembrie 2010
nego_777 a scris:

Un exemplar din facturi trebuie sa ajunga la firma din Ungaria si trebuie inregistrate in contabilitate; e destul de complicata pb. dar oricum cred ca asta este una din probleme avand in vedere ca nu s-au mai depus declaratii din ianuarie. Cu firmele nu e de joaca, avand in vedere foamea care este la buget.


La firma din ungaria a ajuns exemplarul, exemplarul care a ramas in facturier nu cred ca a ajuns in contabilitatea mea a firmei din romania
Conrad a scris:

La firma din ungaria a ajuns exemplarul, exemplarul care a ramas in facturier nu cred ca a ajuns in contabilitatea mea a firmei din romania


Recuperati-va documentele contabile ale firmei de la contabila,angajati-va un alt contabil care sa va inregistreze facturile si sa faca declarartii rectificative.Chiar daca nu ati mai avut activitate in societate declaratii tot trebuiau depuse,aici este vina si a Dvs.Bilant ati depus ?
cabinet individual avocat TOCEA DANIEL a scris:

Daca una dintre firme este platitoare de TVA riscul este foarte mare.Nu cred ca merita sa vi-l asumati.


cabinet individual avocat TOCEA DANIEL a scris:

Sigur afla si finantele din Romania, deoarece este vorba despre operatiuni intracomunitare. Dumneavoastra aveati obligatia de a declara aceste prestari de servicii intracomunitare. (Daca sunteti firma platitoare de TVA, trebuia sa le declarati fie lunar, fie trimestrial, iar pana pe data de 25 iulie 2010 aveati obligatia de a depune la Administratia Financiara de care apartineti o declaratie speciala D 394 in care se declara toate facturile emise catre persoane impozabile in scopuri de TVA precum si toate facturile primite de la persoane inregistrate in scopuri de TVA ). In cazul in care nu ati depus aceste declaratii fiscale va asumati riscul unei amenzi.


:offtopic:
va rog continuati discutia aici ; mesajele pe care le-ati primit in celalalt topic deschis cu aceasi tema le-am mutat aici , iar acel topic a fost sters
Va rog respectati regulamentul de postare
Mersi
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
1.Decizie de refacere a contabilitatii pentru anul 2010
2.Inregistrarea in contabilitate a facturii in luna efectuarii operatiunii: ianuarie 2010
3.Intocmirea decaratiei 390 aferenta lunii ianuarie 2010
4.Cerere de corectie a decontului 300 aferent trimestrului 1 2010
5.Stabilirea corecta in contabilitate a impozitelor generate de aceasta operatiune


Nedeclararea serviciilor intracomunitare, nu este sanctionata de catre legislatia in vigoare la aceata data, Art.219 1 din Codul de Procedura Fiscala sanctioneaza numai nedeclararea sau declararea eronata a livrarilor si achizitiilor intracomunitare.

Art. 2191

Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative

(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.

(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete.




In conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, daca depunerea are loc la initiativa dvs. si nu la notificarea organului fiscal sau ca urmare a unei dispozitii de masuri obligatorii, in cel mai rau caz puteti fi sanctionat cu avertisment.

Ar mai ramane riscul de a fi sanctionat contraventional pentru date eronate in bilantul intocmit la 30 iunie 2010, insa destul de mic.

Va doresc succes!


Plus ca ar trebui sa va grabiti deoarece acesta nereglementare in ceea ce priveste sanctionarea nedeclararii serviciilor intracomunitare, s-ar pute sa fie reglementata cat de curand.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Management Account, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ioana  stefanescu ioana stefanescu In prezent firma la care lucrez are un control fiscal cu tematica \"generala \".Pe parcursul acestui control echipa ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Am preluat o societate care emite facturi pentru serviciile efectuate de muncitorii acesteia catre o societate din Italia (deci practic muncitorii ... (vezi toată discuția)
Declaratii rectificative maria radulescu maria radulescu Va rog sa imi spuna cineva daca stie , declaratiile rectificative se depun numai cu amenda? asa am auzit niste zvonuri Multumesc frumos (vezi toată discuția)