avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Salutare si mult respect!Acum 5 ani de zile tata a luat in rate(60) un calculator cu o rata fixa de 55 de lei de la Altex(alta camatarie).Cei de la Altex nu i-au trimis nimic 3 luni de zile nicio factura nimic,iar dupa 3 luni au inceput cei de la altex sa emita facturi si un card de la Euroline pentru a plati prin intermediul lui si a platit vreo 3 mil deci 150 de ron au fost penalizari nu din cauza lui taica-miu ci din cauza lor,In fine,a platit acesti 300 de ron apoi ii venea lunar o factura prin care trebuia sa depuna in fiecare zi de 24 a lunii suma de 55 ron.Tata depunea chiar si cu o zi inainte 55 de ron dar ii venea pe factura 135 de ron(asa ceva n-am mai vazut).Am sunat la ei si au zis ca ei nu sunt institutie de binefacere si pot percepe penalizarile pe care le vor ei pentru ca suma trebuia depusa fix pe 24.Din 60 de rate tata a platit sa zicem primele 10,deci cam cateva luni.Pe perioada de 5 ani s-au emis facturi,iar in fiecare an venea cate o somatie.Vreau sa va intreb daca s-a prescris datoria(intre timp in primul an l-a bagat si in baza de date cei de la Altex si asta l-a determinat pe tata sa nu mai dea niciun ban caci voia sa faca un imprumut de vreo 500 de mil la Citibank si l-a gasit cu 200 de euro datorii in baza de date).Actualmente s-a strans suma de 4.500 de ron.E datorie prescrisa,tinand cont ca n-am mai platit de vreo 4 ani,dar facturile lunare s-au emis?
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
Floro, utilizator
Intre timp acum 2 ani mama a facut o rata la combina frigorifica(pe care a achitat-o) la un magazin ROmbiz care colabora cu Cetelemul.Dupa ce mama a inceput sa platesca normal,la vreo 2-3 luni i-a venit acasa un card Maestro de la Cetelem cu suma de 40 de mil,bani pe care i-a retras.A inceput sa vireze 700 de ron inapoi dar din cauza situatie execrabila in care se afla tara asta,firma la care lucra a facut restructurari si i-a dat in somaj pe ambii parinti.Astfel a intrat in incapacitate de plata.Acum mizez pe altceva,mama nu a semnat niciun contract cu privire la acesti bani de pe card de la Cetelem,deci pur si simplu i-a bagat pe gat ,dar stia ca trebuia sa ii dea inapoi.A dat o parte dar de 1 an si ceva nu a mai depus nimic.Acum primeste cartonase galbene si rosii de la EOS:)).Astazi a primit de la EOS o hartie ca o actioneaza in instanta daca nu plateste suma de 60 de mil,deci 20 de mil fiind penalizari.Bani nu avem de unde sa achitam,somajul de-abia acopera cheltuielile cotidiene,de executat ce naiba sa execute?Ca stam intr-o casa batraneasca.Astept raspunsuri la ambele cerinte,va rog!
Buna ziua

Am o nelamurire si as fi foarte multumita daca as gasi raspunsul aici. In anul 2006 am obtinut un imprumut pentru nevoi personale pe termen de 10 ani, in valoare de 170.000.000 lei vechi,am platit cateva luni, iar apoi din motive de sanatate nu am mai putut lucra si deci implicit nu am mai putut plati.Ce as vrea eu sa stiu este:
1. Dupa cat timp se prescrie? (avocatul cu care m-am consultat mi-a spus ca se prescrie dupa 3 ani de la data expirarii contractului de imprumut adica in anul 2016 ,iar aici citesc ca la 3 ani de la data ultimei plati adica s-ar prescrie in martie anul curent)
2. Dupa prescriere ce imi mai pot face daca spre exemplu incep sa imi achizitionez bunuri sau sa imi strang niste bani in banca pentru a-mi plati facultatea sau ma angajez intr-o firma?
Ma pot hartui toata viata cu scrisori si telefoane? Eu nu mai locuiesc la adresa din buletin iar mama a vorbit cu o angajata a firmei EOS KSI si i-a spus sa nu mai trimita scrisori ca eu nu mai locuiesc acolo de foarte mult timp si nu mai stie nimic despre mine, si totusi mama mea inca primeste scrisorile de amenintare lunar. Nu am vorbit cu ei niciodata deoarece dupa obtinerea imprumutului mi s-a furat telefonul si am fost nevoita sa imi cumpar alt sim pripaid.
Sper sa ma pot lamuri/linisti din informatiile pe care mi le veti da.
Va multumesc!
.anonim. a scris:

am si eu o intrebare pt domnii avocati....daca ati imprumuta un prieten sau o ruda aprop cu o suma de bani si respectivul ar pleca din tara vreo 3-4 ani fara sa va inapoieze banii in toata aceasta perioada vi s-ar parea normal ca dupa ce revine in tara sa va spuna respectivul : "au trecut cativa ani, uita de acea datorie?"
eu am credit la banca si mi se pare normal sa achit la timp ...cand am avut nevoie de bani i-am primit , normal trebuie sa-i achit nu sa astept prescrierea, oricum datoria va ramane pt toata viata daca nu este achitata si oricand te poti lovi de ea, chiar si copii, nu stii ce-ti rezerva viata si cand ai iar nevoie de un impumut.
am impumutat bani de la banca trebuie sa-i achit, am folosit un ab de tel mobila trebuie sa-l achit la timp nu sa ast prescrierea cum sfatuiesc domnii avocati
dumneavoastra asa procedati , nu va achitati datoriile?

O prima precizare ar fi aceea ca daca va este prieten nu face asa ceva.
O a doua precizare, este ca asa este legea.
In al treilea rand, prietenul va poate restitui banii si peste 10 ani daca vrea.Legea nu interzice acest lucru.

Samira B, in cazul dvs nu opereaza prescriptia de la un anumit monet.Faceti o confuzie.
Este foarte probabil ca ceea v-a spus avocatul sa fie adevarat.Mai ales ca a vazut si actele.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua

Cu acel avocat m-am consultat telefonic. Nu a vazut nici un act. Acum ma gandesc sa platesc creditul si asa am sa traiesc cu constiinta impacata si nu imi mai fac griji pentru orice obiect achizitionat. Eu nu sunt in tara acum si pe aceasta cale (a site-ului) incerc sa gasesc un avocat care sa ma insoteasca la momentul platii creditului care ar fi prin februarie, martie anul curent. Ce m-ar interesa este costul. Cine este interesat sa ma insoteasca, va rog sa imi lasati un mesaj privat cu onorariul pe care il doriti si cu raspunsul la cererea mea. Ca o ultima precizare locuiesc in Bucuresti. Multe multumiri pentru raspuns domnul avocat Claudiu Laschoschi.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)