avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna ziua, imi cer scuze ca sunt pe langa topic, adica EOS KSI, e vorba totusi tot de o firma de recuperare a debitelor si nu am gasit un alt topic.

Am primit o scrisoare, adresata Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti de catre Global Collection Agency, societate specializata in recuperarea debitelor, mandatar al Faberlic SRL. E vorba de o datorie pe care ei spun ca o am catre Faberlic, eu sincer nu imi amintesc de ea (nu spun ca nu e posibil sa existe, am fost consultant Faberlic cu ani in urma, dar nu imi amintesc sa nu fi platit ceva). E o "Cerere de chemare in judecata", unde e specificata suma datorata, 331 ron, precum si plata cheltuielilor de judecata, 988 ron, in cazul in care nu platesc datoria pana la 10.11.2008. Se solicita instantei de judecata ca citatiile sa fie emise doar la 10.11.2008, data pana la care, daca platesc suma cu pricina, vor renunta la prezenta cerere.

Am intrat pe site-ul firmei de recuperare, pt mai multe detalii, si am vazut ca factura despre care vorbesc ei este din 30.09.2005, cu scadenta in aceeasi zi. Acolo mai sunt trecute niste date, pe care nu le inteleg:
- platit 2,33 - data platii 05.10.2005.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc.
Depinde cand au deschis procesul.
Se pare ca au facut-o in termenul legal.

avocat Claudiu Lascoschi
Ati primit o scrisoare adresata altcuiva, anume Judecatoriei? :O Adica v-au trimis dv. ce au trimis si Judecatoriei sau cum?
Pai, dv. stiti ca ati achitat aia 2,33 lei? Factura aia e acceptata de dv.?
Care e data cand ei au trimis Judecatoriei actiunea?
Apare vreun nr. de dosar sau le-au trimis fara asta?
Ce raporturi ati avut cu ei, ce inseamna consultant? Angajat?
Erati intr-o alta firma?
V-au trimis si dovada de achitare a celor 2,33 lei? Cum apare facuta plata?
Da, am primit o cerere adresata Judecatoriei, intr-un plic adresat mie. Probabil ca au trimis si Judecatoriei acelasi lucru ce mi-au trimis mie, nu stiu.
Eu nu imi amintesc sa fi achitat 2,33 lei, nu vad de ce as fi platit o asemenea suma.
Nu stiu ce inseamna factura acceptata de mine. Dar nu imi amintesc sa fi facut o astfel de plata...
Nu stiu la ce data au trimis Judecatoriei aceasta cerere, data la care mi-au trimis-o mie este 26 octombrie.
Nu apare niciun numar de dosar, apare, la un moment dat in continutul cererii, "In sustinerea cererii, solicitam administrarea probei cu inscrisurile atasate si invocam dispozitiile art.969, 970, 1294 si urm. din C.civ. si pe cele ale art.274 din C.proc.civ.".
Nu am fost angajata la ei, aveam un cu totul alt job, am fost pentru o scurta perioada de timp "consultant" (reprezentant), asa cum sunt si cei de la Avon, Oriflame, etc.
Nu mi-au trimis dovada achitarii celor 2,33 lei, aceasta plata apare pe site-ul lor, acolo unde m-au trimis pt detalii.

multumesc.

:offtopic: Nu mai citati mesajul imediat anterior, multumesc. Pentru cursivitatea topicului.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Verificati la Judecatorie, termenul maxim pare sa fi fost 05.10...
Notificati-i de raspuns, poate se opreste aici. Ca nu recunoasteti plata, sa va trimita dovada in copie etc.

CARE ERA RAPORTUL DV. CU EI? Civil, comercial, asta ma interesa... Ce contract aveati, cum se desfasurau relatiile... Aveati o firma, un PFA, nimic, o conventie civila?

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)