avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... platã la Fondul National Unic de Asigurãri Sociale ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

platã la Fondul National Unic de Asigurãri Sociale de Sãnãtate

am un apartament inchiriat din 2006 cu suma de 600 RON/ luna si nu am platit pina acum nici un leu la CASS, este singurul meu venit, sint divortata si am un copiul de 3 anisori, ce trebuie sa fac? Va rog respectos sa mi dati un raspuns la cit asi avea de plata pt. aceasta perioada. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:44, 15 Septembrie 2010
simion lenuta a scris:

daca am avut un apartament inchiriat si eu am incasat un venit de 500 ron / luna si in acelasi timp am beneficiat si de ajutor social mai trebuie sa platesc la casa de asigurari de sanatate?
va rog frumos sa-mi raspunde-ti.Va multumesc anticipat.

:offtopic:
va rog insistent sa continuati discutia in topicul deja deschis
V-am mai rugat de cateva ori acelasi lucru ; va anunt ca urmeaza avertisment pentru nerespectarea regulamentului de postare :
--- extras din regulament ---
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
simion lenuta a scris:

Buna ziua. Sunt fost PFA (2005-2009) si am primit recent o notificare de plata a restantelor pe perioada 2005-2009 din cedare de bunuri. Intrebarea mea este:
- in anul 2005 am incasat un venit net de 500 roni / an
- in anul 2006 am incasat un venit net de 850 roni / an
- in anul 2007 am incasat un venit net de 3000 roni / an
- iar in anul 2010 nu am realiyat nici un venit decit alocatia copilului minor de 40 roni.
Eu in aceasta perioada am ceva de platit la CASS?
Va multumesc anticipat.

v-am rugat insistent sa nu deschideti mai multe subiecte cu acelasi continut ;
simion lenuta a scris:

Sunt persoană fizică şi am încasat un venit net/luna din cedări de bunuri, mai mic decât salariu minim pe economie,( de exp. în 2005 am încasat 60 ron/an; 2006 am încasat 450 ron/an; 2007 am încasat 1300 ron/an ), mai trebuie sa platesc cotizaţia de 6,5% sau ( 5,5 %) la casa de asigurari de sanatate ?

inca unul !
simion lenuta a scris:

Sunt persoană fizică şi am încasat un venit net/luna din cedări de bunuri, mai mic decât salariu minim pe economie,( de exp. în 2005 am încasat 60 ron/an; 2006 am încasat 450 ron/an; 2007 am încasat 1300 ron/an ), mai trebuie sa platesc cotizaţia de 6,5% sau ( 5,5 %) la casa de asigurari de sanatate ?

urmeaza avertisment
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass retroactiv - debit agica agica Buna ziua! Va rog sa ne ajutati intr-o problema legat de CASS 6.5%. Bunicii mei (pensionari) au dat in chirie un imobil pentru o firma acum 6 ani pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Cass pers activitati independente lore33 lore33 Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, am cateva proprietati in inchiere, anul trecut am fost in sistem de forfetare, anul acesta ca am depasit 5 ... (vezi toată discuția)
Contribuþia la casa de asigurãri de sãnãtate veronica mazarache veronica mazarache Un pensionar care obține venituri din închirieri de bunuri și plătește la fisc taxe trebuie să plătească și contribuția la casa ... (vezi toată discuția)