avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS retroactiv - debit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS retroactiv - debit

Buna ziua!
Va rog sa ne ajutati intr-o problema legat de CASS 6.5%. Bunicii mei (pensionari) au dat in chirie un imobil pentru o firma acum 6 ani pe baza unui contract de chirie la care s-a calculat si platit impozit pe venit. In data de 24.03.11 au primit o scrisoare recomandata de la Casa de Asigurari de Sanatate cu somatia de a plati CASS datorat de 6.5% retroactiv pe 5 ani.
Va rog sa ne spuneti daca au dreptul de a ne cere pe 5 ani.
Va multumim,
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:37, 28 Martie 2011
ART. 12
(1) Veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt veniturile, in bani si/sau in natura, provenind din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, obtinute de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, altele decat veniturile din activitati independente.
(2) Contributia pentru veniturile prevazute la alin. (1) se aplica la venitul net din cedarea folosintei bunurilor stabilit prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut determinat potrivit Codului fiscal.
(3) Persoanele care realizeaza venituri de natura celor prevazute la alin. (1) si daca, pana la data de 31 decembrie a anului in curs, aceste venituri anuale sunt sub nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, vor plati contributia anual pana la data de 25 a lunii ianuarie a anului urmator, calculata la nivelul a 12 salarii minime brute pe tara.
Dupa lege au dreptul sa va ceara cotizatia pe 5 ani .
Ord.617/13.08.2007
Publicata in: Monitorul Oficial Nr. 649 din 24 septembrie 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de asigurat maria_b54 maria_b54 Dorind sa obtin o adeverinta de asigurat de la Casa de Asig. de sanatate din Str. Gheorghe Titeica nr. 142 am avut surprinza sa constat ca nu pot obtine acea ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate la vanzarea unui imobil in cazul unei persoane salariate psorinp psorinp As dori sa stiu daca trebuie sa platesc contributia la sanatate si pentru venitul obtinut din vanzarea unui imobil ( case), mentionand faptul ca sunt salariat ... (vezi toată discuția)
Plata contributie de sanatate madine madine As dori si eu un sfat. Parintii mei au inchiriat un spatiu de locuit la un chirias. Au incheiat contract la finante, conform legii. IIn baza unui ordin al ... (vezi toată discuția)