avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune sau abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune sau abuz de incredere

Am semnat un contract cu o firma pentru a construi o casa.I-am dat un avans de 25%din lucrare iar proprietarul a intinso imediat ce a luat banii fara sa execute absolut nimic din lucrare.Va cer parerea unde se incadreaza fapta inselaciune sau abuz de incredere...Mi-a recomandat cineva sa-l actionez in instanta pe civil ,insa persoana care detine firma respectiva nu are nici un bun pe numele sau pt a fi confiscat....
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:09, 17 Noiembrie 2007
categoric inseleciune (abuz de incredere e atunci cand ii imprumuti un lucru si refuza sa il mai inapoieze), dar si inselaciune in cazul asta poate fi numai in anumite conditii
. . . sau poate fi obligat pe latura civila sa finalizeze contractul sau sa restituie banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii cocoxxl cocoxxl Am semnat un contract cu o firma pentru a construi o casa.I-am dat un avans de 25%din lucrare iar proprietarul a intinso imediat ce a luat banii fara sa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere? rocafella rocafella Buna ziua, Am o problema cu o persoana careia i-am dat o suma de bani (destul de mare) pentru a achizitiona niste produse. Persoana respectiva nu mai ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)