avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea OUG 50/2010
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

OUG 50/2010

Am un credit "nevoi personale", in euro , cu dobanda variabila. Nivelul actual al dobanzii este de 11,25%. Dobanda initiala la incheierea contractului a fost de 9,90% . Am fost la banca pentru a asigura conformitatea prevederilor contractuale cu dispozitiile OUG 50 si mi s-au oferit urmatoarele variante :
a)-exprimarea dobanzii variabile actuale in dobanda fixa ( adica 11,25% ) pana la sfarsitul contractului , in mod automat , fara semnarea unui act aditional ;
b)-exprimarea dobanzii variabile actuale in dobanda indexabila , pe baza unui indice monetar , astfel : din dobanda actuala se scade indicele monetar EURIBOR , care la aceasta data este 0,88 , rezultatul obtinut constituind dobanda fixa ( marja fixa ?) , adica 10,37 , la care se va aduga indicele monetar ( care se stabileste din 3 in 3 luni ,in funtie de piata monetara ) Ce ma sfatuiti sa aleg ? Nu am prea multe cunostinte despre fluctuatiile pietei bancare . Sunt sanse ca indicele monetar EURIBOR sa scada sub valoarea de 0,88 ?
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
boogie, utilizator
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:55, 17 Septembrie 2010
Eu as opta pentru dobanda fixa.
Cat mai aveti de platit ?
Eu n-as opta pentru niciuna. Ambele variante sunt nesimtite.
Dobanda initiala la incheierea contractului a fost de 9,90% si era formata din dobanda de referita a bancii si o marja fixa.
In mod normal acum ar fi trebuit sa va puna dobanda euribor + acea marja fixa. Asta e nesimtire crasa din partea bancilor.

Nu prea sunt sanse ca euribor sa scada si mai mult. Dimpotriva, va creste.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin act aditional diana-iasi diana-iasi Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 marius007 marius007 Ma intereseaza daca banca are voie sa modifice \"marja de eroare\", sau cum ii zice, in momentul aplicarii prezentei ordonante, deoarece conform acestei OUG ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale contract de credit PJF PJF Buna ziua. Am primit de curand o scrisoare cu schimbarile survenite la nivelul contractului de credit pe care il am la Bancpost, unde se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)