avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme asociatie de proprietari

In blocul in care locuiesc eu sunt mai multe probleme:
Blocul este impartit in mai multe scari.Cam toate s-au impartit la apa rece.Fiecare cu apometrul lui.Doar scara mea si scara vecina au cumva teava comuna.Asa ca citirea intr-un fel se imparte la ambele scari si bineinteles avem pierderi (la ceilalti exista unele persoane fara apometru).Pierderi destul de mari zic eu :1-2 metri cubi de apartament la o scara de 18 apartamente pierderi lunare.
Aici administratorul tine mai multe asociatii si nu prea se implica asa de mult in problema noastra sau sunt alte persoane ce au alte interese.
Tata meu a fost la Apa Vital si cei de acolo au trimis pe cineva care a facut un deviz prin care s-ar face separarea noastra de scara cealalta.Lucrarea nu e prea scumpa 560 si ceva lei. S-au strans ceva bani si s-ar putea plati lucrarea dar unul din cenzori (o baba)care cam se tot duce cand pe la unu cand pe la altu din scara, nu vrea sa facem ruptura ca a vorbit cu alta persoan si lucrarea ar costa vreo 3000 lei nu 560 si ceva lei cum e intocmit devizul asta, in schimb ar vrea sa punem usa de termopan la intrare,sa facem curatenie pe casa scarii.
Presedintele nu prea e de gasit,iar adunarile asociatiei de proprietari erau lasate in grija cenzorului care nu facea adunari ci mergea din casa in casa si ii punea pe oameni sa semneze o hartie de prezenta si asta era adunarea.
Noi am avut probleme cu acoperisul si l-am reparat din banii nostri.Firma a facut deviz dar nu a eliberat factura spunand ca nu are cum sa elibereze deoarece nu poate acorda garantie pe o lucrare asa de mica.Ar fi acordat garantie daca tot acoperisul de pe scara noastra ar fi fost facut de ei. Cand i-am spus "cenzorului " de problema am primit un raspuns de genul" e asta ii dezavantajul ca stai la ultimul etaj ca oricum nu iti dau bani pe reparatie"
Problema de acoperis sa zicem ca acum nu ar mai conta,dar ce as dori eu sa aflu e daca pot face ceva ca acei bani adunati(unde am cotizat si eu) sa se duca unde trebuie adica la separarea de cealalta scara.
Ce vrea dansa e ca si cum "hai sa varuim dar noua ne e sparta teava in casa".Mai mult ca sigur ca sunt si alte interese pe aici deoarece mai are o cunostinta pe la alt etaj si aia culmea consuma 1 maxim 2 metri cubi la 2 persoane,iar in fata blocului nostru ei si-au facut o gradina cu rosii,castraveti,porumb,dovlecei pe care o uda cu galeata cu apa pe care o aduce din bloc,deci sigur consuma mai mult(ei neavand acces la subsol)

Eu m-am mai gandit la ceva,sa suport eu lucrarea respectiva si apoi sa vedem daca mai sunt pierderi asa de mari,iar daca mai sunt pierderi sa merg eu personal + administratorul daca am cum si sa vedem cat de corecta e lumea.Asta in cazul in care pot sa il iau pe administrator si nu o fi si asta de partea "cenzorului".

Va rog mult sa imi dati si mie un sfat,daca pot face ceva sau ideea la care m-am gandit eu e una buna.
Cel mai recent răspuns: Nexus11 , utilizator 12:37, 15 Septembrie 2010
Momentan nu pot sa arunc cu banii asa ca sunt eu darnic(devizul si chitantele daca voi executa lucrarea le pastrez),dar daca reusesc sa fac rost cumva de ei si sa fac un efort sa suport eu reparatia, pot dupa aceea sa cer administratorului sa intre la oameni in casa si sa faca o citire a apometrelor?Asta in cazul in care pierderile raman la fel de mari si atunci problema nu ar fi de la teava comuna ci de la unii locatari?

M-ar interesa si ceva legal daca pot face asta in cazul in care nu prea pot face multe cu administratorul.

Administratorul are aceasta obligatie, ca macar la cateva luni o data sa verifice apometrele
1-Problemele curente existente in cadrul asociatiei,intre proprietari se solutioneaza prin sesizarea ofiociala a reprezentantului legal al asociatiei de locatari/proprietari,in persoana presedintelui de asociatie.
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei ,respectiv are limita de competenta sa execute dispozitiile presedintelui/comitetului executiv.
Administratorul nu are limita de competenta sa dispuna activitati/lucrrai reparatii.sau sa se implice in relatile intre proprietari
2-Materializarea interesului ,dvs respectiv montarea de contor de facturare apa rece la nivelul scarii dvs,necesita formalitati in care obligatoriu trebuie sa se implice titularul contractului actual
Referitor la pierderile de apa ,acestea vor exista ,indiferent de instalatie si se datoreaza mai multor cauze ,printre care inclusiv diferenta de clasa de precizie existenta intre contoarele montate individual
elga50 a scris:

Administratorul are aceasta obligatie, ca macar la cateva luni o data sa verifice apometrele

Are obligatia dar nu a facut-o niciodata in blocul asta de cand a primit asociatia in mana.Adica de vreo 2-3 ani.

@ynocentta : multumesc de informatii,o sa vad ce pot face pana la urma cu presedintele de asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferete la apa rece Vasile Badea Vasile Badea Poate sa ma lamureasca cineva? La asociatia de proprieteri de cateva luni de zile se plateste pentru apa rece, desi am adus la cunostiinta administratorei si ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala ContSters122354 ContSters122354 in urma unor nereguli depistate in asociatie , pot sa convoc o adunare generala extraordinara, cu proprietarii din scara mea? neregulile au fost verificate ... (vezi toată discuția)
Probleme acoperis, plata salarii, repartizare pausal! AleSSyaa AleSSyaa Buna seara!Suntem o familie la ultimul etaj (4) al unui bloc cu 18 apartamente si vroiam sa va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu reabilitarea ... (vezi toată discuția)