avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa pentru paza
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa pentru paza

Am o cabana la munte. Am fost la primaria comunei sa platesc impozitul si surpriza a fost sa mi se spuna ca trebuie sa achit 50 lei pentru paza. Mi s-a spus ca exista o firma de paza si protectie care patruleaza nopaptea cu masina. Suma in sine nu ar reprezenta o problema, dar in varful muntelui pe un drum forestier neintretinut nu imi pazeste nimeni cabana. Nu patruleaza nici o masina . Am cerut sa vad daca pe drumul unde am cabana se patruleaza pentru ca eu, stand pe la cabana, nu am observat nici o masina apartinand pazei. Mi s-a raspuns ca planul il cunoaste doar politia si primarul (corect dar nu ma ajuta cu nimic). Cabanele in zona au fost sparte de hoti in mai multe randuri. Singura paza adevarata o consider polita de asigurare pentru cladire/bunuri.
Cum pot ataca aceasta taxa avand in vedere ca suma este enorma daca se are in vedere numarul de cabane/case de locuit comparat cu serviciul de paza.
In cazul in care nu am sanse sa nu platesc taxa, exista vre-o posibilitate sa raspunda firma de paza pentru pagubele sau bunurile furate ca urmare a unei spargeri?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 12:47, 15 Septembrie 2010
taxa pentru paza o puteti ataca in contencios. in cazul in care o platiti, firma de paza ar trebui sa va despagubeasca pentru furt motivat de faptul ca nu si-a indeplinit sarcinile corespunzator, sarcini stabilite prin contractul de paza incheiat cu primaria. asta numai daca taxa e si reala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru furtul din locuinta intr-o localitate unde se plateste taxa pentru paza satului andreilucian andreilucian Buna ziua ,cu respect pt. membrii! Am nevoie de cateva sfaturi si apelez din nou cu incredere la dumneavoastra....sa incepem cu inceputul; Locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal ContSters55557 ContSters55557 este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie cristina.r cristina.r Buna ziua, As dori sa adresez urmatoarea intrebare pentru cunoscatori: In cazul in care sunt o societate juridica si detin un teren( suprafata peste ... (vezi toată discuția)