avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Ce inseamna viata in inm si dupa inm?!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Ce inseamna viata in inm si dupa inm?!

Buna ziua!

Imi cer scuze daca subiectul deschis de mine a mai fost tratat pe acest forum! Sunt studenta in anul al IV - lea in cadrul facultatii de drept si una dintre optiunile cele mai bune dupa ce voi absolvi va fi aceea de a da admitere la Inm. Stiu ca drumul e lung si necesita extrem de multa munca si foarte mult devotament, lucruri care nu ma sperie. Ceea ce doresc eu sa discut aici nu are legatura cu admiterea la Inm , ci cu ceea ce inseamna Inm dupa.
Stiu ca atunci cand intri iti asumi anumite obligatii fata de institutie. Problema mea sta in felul urmator : eu sunt din provincie, toti membrii familiei mele, inclusiv viitorul sot, lucreaza si traiesc aici.
As vrea sa stiu daca in timpul cursurilor Inm voi putea sa vin sa stau , macar o data la doua saptamani, cateva zile cu ai mei, fara ca acest lucru sa imi afecteze notarea finala la examenele de sesiune sau la cele finale. Asadar, ma intereseaza sa stiu daca faptul ca nu as avea prezenta 100% va constitui sau nu o problema.
In al doilea rand, as dori sa stiu in ce consta anul 2 - cel de practica, daca practica se va face exclusiv in Bucuresti sau daca vom putea face practica si in alte Parchete sau Judecatorii din tara.
In al treilea rand, as dori sa stiu daca repartizarea finala, dupa absolvire, pe locurile vacante oferite de Csm, se va face in functie de optiunea absolventului. Stiu ca se va tine cont de media finala, dar ingrijorarea mea cea mai mare e ca eu fiind, de exemplu, din Focsani, o sa fiu trimisa prin Maramures.
Intreb toate aceste lucruri pentru ca nu am avut posibilitatea de a discuta cu un procuror sau judecator care a terminat institutul si care sa stie aceste lucruri. Pe site Inm sunt informatii legate de programa/plan de invatamant, dar nu se dau astfel de detalii...ori daca se dau, nu stiu eu unde sa le caut.
Poate pare ciudat ca pun aceste probleme inainte de a ma vedea ajunsa acolo, insa cred ca atunci cand te hotarasti sa pornesti pe un drum trebuie sa i cunosti cararile , tocmai pentru a sti daca iti asumi riscul de a - l traversa.
Cariera de magistrat iti aduce multe impliniri profesionale si nu as vrea ca acest lucru sa insemne sacrificiul familiei mele sau o viata de una singura, printre straini.
Multumesc mult! Astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: blue ray , utilizator 21:00, 21 Septembrie 2010
Nu-ti pot spune despre inm, insa iti pot spune despre ce inseamna viata la parchet.Am avut fericita ocazie de a fi in miezul evenimentelor intr-unul din cele mai importante parchete, si a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea.
Agitatie, lume cum rar intalnesti, oameni nervosi, oameni calmi, invinuiti ajunsi acolo dintr-o prostie, altii versati si unsi cu toate alifiile care cauta sa te faca din prima, lume care reclama toate prostiile- speta cu animalul - curca- era mic copil, vizite la arestul politiei unde, daca esti dama, nu vrei sa stii ce se intimpla, ce-ti aud urechile...deplasari la cazuri :stunned: ...cazul cu farsa nefericita, reala/falsa e parfum fata de ce poti vedea. Si eu sunt dama si nu ma pierd asa usor cu firea.
Dar, daca iubesti meseria asta, si vrei sa o practici, o sa ti se para minunat si nu te poti vedea facand altceva.
Si inca ceva. In tribunal am fost tangntial...nu stiu daca mi-ar place. Ai o imensa responsabilitate, ai destine in mana, esti oarecum propriul tau stapan....dar tot parchetul ar ramane alegerea mea.Prima dragoste....nu se uita.
Ma rog....uneori...da.;)
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
ContSters89182, utilizator
Majoritatea celor admisi la INM e formata din oameni care vin din provincie. E destul de incarcat programul, dar iti poti face timp pentru a merge acasa saptamanal (în functie de distanta si de ce te trage spre casa).
Practica din anul 2 se poate face si in afara Bucurestiului, in centre dinainte stabilite.
Dupa INM, repartizarea se face in functie de medii si de locurile scoase. Dupa absolvirea INM se poate opta pt o parte din locurile vacante din sistem, stabilite de CSM, iar dupa definitivat se scot toate locurile vacante din sistem la momentul respectiv (cam asta e regula). In general, cel putin dupa definitivat, cam toata lumea ajunge pe unde vrea.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Pentru putin. Si inca ceva. Ai zis ca nu vrei sa-ti petreci timpul printre straini.
Sa stii ca o sa ajungi sa-i cunosti mai ceva ca pe familia ta.Cand stai cu orele la audieri, si imparti acelasi covrig, cand te ninge si ploua si tu bantui de nebun pe campuri dupa parti omenesti...cel de langa tine nu-ti mai e asa strain, sa stii.
Toata admiratia mea pentru echipele si prieteniile care se formeaza atunci si care dureaza. Bafta multa.
Am si eu o curiozitate legata de viata de dupa INM. M-ar interesa parte financiara. Cam cat castiga un magistrat stagiar/definitiv?
Stiu ca magistratura nu o faci pentru bani, ci din pasiune, dar curiozitatea tot ramane. Adica, din salariul de auditor de justitie, de exemplu, te poti intretine in Bucuresti, in conditiile in care nu stai la caminul INM? Sau apelezi tot la banii parintilor?:((

Alte discuții în legătură

Relocare in caz de rezidenta in alt judet al magistratului stagiar Iulian81 Iulian81 Va salut! Dupa cei 2 ani de stagiu la INM cei 3 ca magistrat stagiar se pot exercita la judecatoriile din judetul in care domiciliaza magistratul stagiar? ... ... (vezi toată discuția)
Auditor de justitie incube incube salut! are cineva idee care este indemnizatia unui auditor de justitie akum? (vezi toată discuția)
Laura codruta kovesi: "vom modifica admiterea in magistratura" ContSters122837 ContSters122837 Anul 2009 a fost primul an in care Ministerul Public a inregistrat peste 1.300.000 de dosare penale, a declarat, pentru AGERPRES, procurorul general al ... (vezi toată discuția)