avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Ce inseamna viata in inm si dupa inm?!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Ce inseamna viata in inm si dupa inm?!

Buna ziua!

Imi cer scuze daca subiectul deschis de mine a mai fost tratat pe acest forum! Sunt studenta in anul al IV - lea in cadrul facultatii de drept si una dintre optiunile cele mai bune dupa ce voi absolvi va fi aceea de a da admitere la Inm. Stiu ca drumul e lung si necesita extrem de multa munca si foarte mult devotament, lucruri care nu ma sperie. Ceea ce doresc eu sa discut aici nu are legatura cu admiterea la Inm , ci cu ceea ce inseamna Inm dupa.
Stiu ca atunci cand intri iti asumi anumite obligatii fata de institutie. Problema mea sta in felul urmator : eu sunt din provincie, toti membrii familiei mele, inclusiv viitorul sot, lucreaza si traiesc aici.
As vrea sa stiu daca in timpul cursurilor Inm voi putea sa vin sa stau , macar o data la doua saptamani, cateva zile cu ai mei, fara ca acest lucru sa imi afecteze notarea finala la examenele de sesiune sau la cele finale. Asadar, ma intereseaza sa stiu daca faptul ca nu as avea prezenta 100% va constitui sau nu o problema.
In al doilea rand, as dori sa stiu in ce consta anul 2 - cel de practica, daca practica se va face exclusiv in Bucuresti sau daca vom putea face practica si in alte Parchete sau Judecatorii din tara.
In al treilea rand, as dori sa stiu daca repartizarea finala, dupa absolvire, pe locurile vacante oferite de Csm, se va face in functie de optiunea absolventului. Stiu ca se va tine cont de media finala, dar ingrijorarea mea cea mai mare e ca eu fiind, de exemplu, din Focsani, o sa fiu trimisa prin Maramures.
Intreb toate aceste lucruri pentru ca nu am avut posibilitatea de a discuta cu un procuror sau judecator care a terminat institutul si care sa stie aceste lucruri. Pe site Inm sunt informatii legate de programa/plan de invatamant, dar nu se dau astfel de detalii...ori daca se dau, nu stiu eu unde sa le caut.
Poate pare ciudat ca pun aceste probleme inainte de a ma vedea ajunsa acolo, insa cred ca atunci cand te hotarasti sa pornesti pe un drum trebuie sa i cunosti cararile , tocmai pentru a sti daca iti asumi riscul de a - l traversa.
Cariera de magistrat iti aduce multe impliniri profesionale si nu as vrea ca acest lucru sa insemne sacrificiul familiei mele sau o viata de una singura, printre straini.
Multumesc mult! Astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: blue ray , utilizator 21:00, 21 Septembrie 2010
apelezi la banii parintilor si ca auditor si ca stagiar
Depinde de cheltuielile pe care le ai.Unii apeleaza, unii nu.
Eu ma refer la situatia obisnuita, in care trebuie sa-ti platesti cazarea in Bucuresti (ca auditor) sau in alt oras (ca stagiar), mancarea, haine (ca doar esti magistrat, trebuie sa te imbraci bine:P) si alte cheltuieli obisnuite. Exclud situatia in care respectivul are norocul de a avea parinti care il pot intretine, ca atunci oricum iti mai da cate ceva, ca doar esti copilasul lor:"> Dar daca parintii nu au de unde sa-ti dea, te poti descurca onorabil sau cam faci foamea? (E doar o curiozitatea...oricum ideea de a muri de foame nu ma prea sperie, dar macar sa stiu ce ma asteapta:)))
Ca şi auditor, dacă n-ai cazarea asigurată în Bucureşti, n-ai cum să te descurci numai din bursă.
În stagiatură nu mori de foame. Nu te scalzi în bani, da nici nu mori de foame. Chiria se decontează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocare in caz de rezidenta in alt judet al magistratului stagiar Iulian81 Iulian81 Va salut! Dupa cei 2 ani de stagiu la INM cei 3 ca magistrat stagiar se pot exercita la judecatoriile din judetul in care domiciliaza magistratul stagiar? ... ... (vezi toată discuția)
Auditor de justitie incube incube salut! are cineva idee care este indemnizatia unui auditor de justitie akum? (vezi toată discuția)
Laura codruta kovesi: "vom modifica admiterea in magistratura" ContSters122837 ContSters122837 Anul 2009 a fost primul an in care Ministerul Public a inregistrat peste 1.300.000 de dosare penale, a declarat, pentru AGERPRES, procurorul general al ... (vezi toată discuția)