avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a II a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a II a de munca

Am obtinut de la societatea unde am lucrat adeverinta care atesta ca am lucrat in perioada 18.03.1969 – 01.06.1987 incadrat in grupa II a de munca.Am facut o cerere catre casa de pensii pt a mise lua in calcul si incadrarea in aceasta grupa si m-am izbit de refuzul acestora.Ce pot face? Sa ma adresez tribunalului pt a obliga casa de pensii sa-mi ia in calcul perioada?multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:17, 18 Septembrie 2010
Da, adresati-va tribunalului, casele de pensii nu au dreptul sa cenzureze adeverinte care atesta ca ati lucrat in grupa de munca. Ca temei legal al cererii de chemare in judecata mentionati art. 155, lit. f) si lit. i) din Legea nr. 19/2000.
Gabriela Pintea a scris:

Da, adresati-va tribunalului, casele de pensii nu au dreptul sa cenzureze adeverinte care atesta ca ati lucrat in grupa de munca. Ca temei legal al cererii de chemare in judecata mentionati art. 155, lit. f) si lit. i) din Legea nr. 19/2000.


Multumesc.Trebuie sa indeplinesc anumite conditii pt a putea cere asta?sa fiu pensionat dupa o anumite lege sau ceva asemanator?sau pot cere indiferent in baza carei legi am fost pensionat?pensionarea a avut loc in 1989.
Nu trebuie sa indepliniti nicio conditie anume. Solicitati instantei sa pronunte o hotarare prin care sa dispuna obligarea casei de pensii la recalcularea drepturilor de pensie cu valorificarea perioadei lucrate in grupa II de munca, potrivit adeverintei.

Anexati la cererea de chemare in judecata, in copie, adeverinta, cererea adresata casei de pensii, raspunsul acesteia (daca v-a raspuns), carnetul de munca si ultima decizie emisa de casa de pensii si comunicata dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta doinamn doinamn 1.am depus dosarul de pensie in 28 august 2010 cu datele: *32 ani servici *55 ani varsta(F) *adeverinta de grupa de munca gr I, (75%) pentru ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie pensionarul1 pensionarul1 Am depus odata cu dosarul de pensionare si documente care atesta ca o anumita perioada am fost incadrat i grupa a II-a de munca.Casa de pensii mi-a respins ... (vezi toată discuția)
Cerere de pensionare respinsa Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Socrul meu in varsta de 60 ani, ii implineste in 07 decembrie, a depus cerere de pensionare la Casa de Pensii in baza adeverintelor din care ... (vezi toată discuția)