avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... impozit pe locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

impozit pe locuinta

stiu ca persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe locuinta, sau in cazul in care locuieste cu parintii, acestia sunt scutiti de la plata impozitului pe locuinta.de ce atunci cand a facut bunica succesiunea si a mers sa plateasca impozitul pe locuinta ei, cand a platit partea ce i se cuvine mamei, doamna i-a spus ca figureaza cu impozit pe locuinta in care locuiesc eu, persoana cu handicap, impreuna cu familia?
Lamuriti-ma va rog.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:21, 18 Septembrie 2010
Nu platesc impozitul la casa si terenul persoanele cu handicap grav sau accentuat si cele cu invaliditate de graul I si gradul II. De asemenea, sunt scutite de la achitarea acestor dari, persoanele care obtin venituri lunare mai mici decat salariul minim pe economie, copiii orfani, veteranii de razboi si oamenii care primesc ajutor de somaj sau alocatie de sprijin. Aceleasi beneficii le au si cei care au luptat in Revolutia din 1989, vaduvele de razboi care nu s-au recasatorit, persoanele persecutate din motive politice care au fost deportate sau prizoniere. Nici cei care au fost persecutati etnic nu trebuie sa achite impozitul la casa si terenuri. Minorii, mostenitori ai casei aflati sub tutela, plasament familial sau au fost incredintati unei familii au si ei scutire de la plata taxelor catre stat.

proprietarul casei este scutit de plata impozitului, daca se afla in una din situatiile de mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit teren agricol Adriana68 Adriana68 Tatal meu este paralizat si are un certificat de handicap. Are un teren agricol la care primaria cere impozit. Este scutit de impozit in baza acestui ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit mareleg2 mareleg2 este necesara stimularea profesorilor / educatorilor debutanti prin scutirea de impozit pe salariu pe o perioada de cativa ani se poate reintroduce in ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe florentina_2010 florentina_2010 Revolutionarii sunt scutiti de la plata impozitului pe salarii? (vezi toată discuția)