avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere Cedo - Strasbourg
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere Cedo - Strasbourg

Buna ziua! Am redactat o cerere pentru Cedo, insa nu stiu daca ar fi mai bine sa o trimit in lb engleza sau in lb romana. Care este diferenta si daca trebuiesc traduse si documentele (sentinte, acte) in engleza ? Am citit pe net ca daca o trimiti in lb romana nu are acelasi curs si corectitudine in solutionarea ei, partea romana putand influenta negativ rezultatul sau poate face disparuta cererea cu totul. Cate modalitati sunt de trimis: posta, fax, email? Astept parerea dvs.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:27, 26 Septembrie 2010
Documentele trebuie traduse de un traducator autorizat.
Reclamantul nu plateste cheltuieli de judecata indiferent daca cererea se admite sau se respinge.
Daca cererea se admite de catre Curte statul roman va fi obligat si la plata tuturor cheltuielilor efectuate de reclamant inclusiv onorariul de avocat daca veti intelege sa va angajati avocat.
De asemenea, in afara de cheltuieli se acorda si daune morale.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru ajutor si am sa procedez asa cum mi-ati sugerat: trimit prin posta cu confirmare de primire cu toate actele traduse ca sa nu fie probleme.
Daca mai am nelamuriri am sa va contactez din nou.
O duminica frumoasa in continuare!
Nu vor fi probleme daca actele nu vor fi traduse in limba engleza.Ar fi indicat sa asteptati sa va ceara curtea traducerea pentru ca de abia atunci lucrurile vor lua turnura pe care o doriti.
Sa aveti legalizate hotararile judecatoresti si sa trimiteti copii xerox.Nu sunteti obligat sa trimiteti chiar hotararile legalizate,ci doar copii xerox dupa ele.
Si eu va doresc o duminica frumoasa si insorita...:)

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Doresc sa stiu daca la momentul cind trimit cererea la cedo, trebuie sa trimit toate actele pe care le-am mentionat si comentat sau numai sentintele si deciziile judecatoresti ?
Anexati la cerere o copie completa de pe aceste decizii.

Alte discuții în legătură

Corespondena cedo andrei_pap87 andrei_pap87 Domnilor vi-as fi recunoscator daca mi-ati oferi un mic ajutor legat de corespondenta cu Curtea de la Strasbourg. Am formulat in august 2010 o actiune la ... (vezi toată discuția)
Poate cineva sa ma informeze intr-o problema?? Manole Dumitru Manole Dumitru Hotararile si celelalte acte care vor fi atasate la o plangere pentru a o depune la CEDO trebuiesc traduse intr-o limba straina acceptata de Curtea ... (vezi toată discuția)
Proces cedo ioana0606 ioana0606 Buna seara, Am si eu un amic foarte bun ,care Curtea de la CEDO i-a acceptat dosarul si acum trebuie sa trimita toate actele.Am inteles ca trebuiesc traduse ... (vezi toată discuția)