avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune vatamare corporala

Buna ziua,
In urma unui accident rutier (eram pe trecerea de pietoni) m-am ales cu o ruptura partiala de menisc (pentru care am facut o meniscectomie) si o ruptura totala de ligament incrucisat anterior (rezolvata prin ligamentoplastie). Deja am acumulat 100 zile de concediu medical si inca sunt in recuperare. Care este suma pe care o pot cere (si mi se va acorda, desigur) ca daune morale? Si rezolvarea cazului in cit timp se va face? Un an, doi? Deja a trecut o jumatate de an si acum astept efectuarea expertizei tehnice a masinii care m-a accidentat, expertiza pe care am platit-o in ideea de a se face cit mai repede (politistul m-a sfatuit sa procedez asa, numai ca au trecut 3 luni de cind am platit-o si... nimic!).
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:14, 12 Decembrie 2011
Buna, r.gabi.
Saptamana trecuta s-a solutionat cazul meu si sunt total nemultumita. Daunele morale acordate nu fac decat sa-mi acopere cheltuielile cu avocatul (aceasta cerere pe care am facut-o judecatorul a considerat-o ca nejustificata!) si spaga de la spital. Daca fac recurs e posibil sa mi se micsoreze aceste daune si sa pierd si urmatoarele cheltuieli cu avocatul?
Nu daunele morale trebuie sa acopere cheltuielile facute ci daunele materiale. Ati aratat instantei toate chitantele si facturile pe care le detineti si v-a dat mai putin decat ati demonstrat? Pt spaga din spital nu puteti cere acoperirea prejudiciului din motive lesne de inteles.
Daca faceti dvs recurs si vi se admite nu aveti ce sa pierdeti.
Da, am pus la dosar toate chitantele si suma acestora mi s-a acordat in totalitate. Dar eu speram ca daunele morale sa-mi acopere spaga + avocatul, si mi le acopera, dar ATAT! Pentru ca daunele morale sunt prea mici, iar judecatorul a considerat nejustificata cererea mea ca inculpatul sa plateasca aceste cheltuieli (dupa cum am spus mai sus). :(
CMirela,poti fi <fericita> ca s-a solutionat cazul tau in timp rezonabil, zic eu.eu sunt invalid de aproape 3 ani din cauza unui nemernic iar dosarul meu este si acum la parchet. am platit exprtiza INEC si pe cea a politiei.rezultatul clar:vinovat cel care mi-a disrus viata.ce crezi ca se asteapta?...ce suma de bani crezi ca-mi va reda mie viata anterioara?nu exista!cred ca tu trebuie totusi sa faci recurs si sa chemi in instanta si asigeratorul care este obligat sa acopere daunele .succes!
CMirela a scris:

Da, am pus la dosar toate chitantele si suma acestora mi s-a acordat in totalitate. Dar eu speram ca daunele morale sa-mi acopere spaga + avocatul, si mi le acopera, dar ATAT! Pentru ca daunele morale sunt prea mici, iar judecatorul a considerat nejustificata cererea mea ca inculpatul sa plateasca aceste cheltuieli (dupa cum am spus mai sus). :(

Inteleg ce spuneti, dar daunele morale se pretind pt compensarea intr-o oarecare masura a suferintelor morale, psihice, nu pt cheltuielile pe care nu le puteti justifica si sunt lasate la aprecierea instantei. In recurs nu puteti invoca faptul ca prin daunele morale nu puteti acoperi mita data doctorului sau alte cheltuieli nedemonstrate, nu acesta este scopul daunelor morale.
Totusi, puteti vorbi cu avocatul sa formuleze un recurs prin care sa se solicite majorarea daunelor morale, dar pe alte considerente.

Alte discuții în legătură

Accident auto.vatamare corporala grava. spitalizare 6 luni in coma+1 an Sorin32 Sorin32 Unchiul meu a suferit un accident rutier. Din cercetari a rezultat culpa exclusiva a inculpatului care este trimis in judecata pentru vatamare corporala grava ... (vezi toată discuția)
Despabubiri ???? floaredecolt2011 floaredecolt2011 Buna seara! in urma unui accident rutier in care fiica mea a murit, am cerut despagubiri materiale in valoare de 50 000 de euro si morale in valoare de 150 000 ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa nickbrasov1977 nickbrasov1977 Am avut un accident in data de 15.01.2011,in jud Mures.A venit o masina din fata si a intrat direct in mine fara sa pot sa fac ceva,in urma accidentului fetita ... (vezi toată discuția)